Мощни скандали в БСП, битки за власт раздират страната

Младоците в БСПМладоците в БСП – Плевен скочиха на старите хиени в парията и с това настъпи конфликт около номинациите за областен управител на Плевен. Младите активисти на столетницата, начело с народният представител Любомир Петков, реагираха остро на според тях скалъпения на бързо Областен съвет на 3 юни и взетите от него решения. Зад тяхното решение те съзират силовото налагане на кандидатури от кръга на Румен Петков. Според младоците нелегитимно е издигането на кандидатурите от хора, чийто авторитет и доверие от страна на хората са крайно занижени. Сред младите социалисти се чуват и изречения като „Една хайка бивши комуняги, все стари муцуни, седнали около една софра и решили на бързо как да делят баницата на областта”. Според младоците, времето на Румен Петков в Плевен още не дошло и никога няма да дойде.

На тайната вечеринка на Областния съвет на БСП по точка „Предлагане, обсъждане и гласуване на кандидатури за Областен и Заместник – областен управители на Област Плевен”, са били  направени формални предложения за Областен управител, като предварителната уговорка, според добре запознати, е била една кандидатура да получи най-много гласове – тази на никому неизвестния даскал от Червен бряг Мирослав Михайлов, зад което име прозира дългата ръка на Румен Петков. За да замажат очите на младоците в партията – столетница, дуета хиени – Румен Петков и новия соцдепутат Васил Антонов, предлагат кандидатурата на младия Илиян Йончев, който е общински съветник от БСП и в листата за народни представители, за който се знае, че е върл противник на двойката и стои плътно зад Станишев.

Сред плевенските социалисти се надига и нова вълна от недоволство. От години те говорят, че областната управа в Плевен се ръководи все от хора от Червен бряг. И четиримата областни управителя досега са били с корени от Червен бряг, и е крайно време това да спре. Старите муцуни се кълняха преди изборите, че тази практика ще спре. Ето, че май това им обещание няма да се сбъдне. Кандидатурата на дуета Румен Петков – Мирослав Михайлов бе кандидат за народен представител на последните парламентарни избори и отново е председател на БСП-Червен бряг. Острият сблъсък в редиците на социалистите вече е открит за цялата плевенска общественост и е част от една друга по-голяма битка вътре в голямата партия, която със сигурност няма да приключи за няколко дни.

Източник: panoramanews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *