Моторист прелетя с 261 км в час по магистралата

Моторист прелетя с 261 км в час по магистралатаМоторист е заснет от камерите на КАТ, как е профучал с 261 км в час по магистрала „Тракия“ край Пловдив, съобщи bTV.

Електронният фиш на моториста вече е изпратен. В София рекордът е 229 километра в час и е регистриран от камера на „Околовръстното шосе“ при Бояна.

Гл. инспектор Иво Кирилов от КАТ има регистрирани три подобни рекорда. Интересното в случая е, че става въпрос за един и същи нарушител. При такова нарушение книжката трябва да му се отнема за по три месеца.

„Наказанието е лишаване за по три месеца и глобата е около 1 000 лева,“ обясни Кирилов.

Законът е ясен – ограниченията на скоростта за мотористите са същите като за автомобилите и са съобразени с това движението да е безопасно.

Според специалистите, ако се ударите с 50 км/ч в бетонна стена, ударът, който изпитва тялото е все едно, че скачате от 10 метра височина. Съответно 100 км/ч се равняват на падане от 40 метра височина.

Само през първите осем месеца на годината жертвите на катастрофи с мотоциклети и мотопеди са вече 37. От следващата година в Закона за движение по пътищата ще има промени и нови правила за желаещите да карат мотоциклети.

На 18-годишна възраст ще можете да управлявате мотоциклет до 125 кубика, на 21 години – до 400 кубика и едва на 24 години – над 600 кубика. За всяка различна категория, водачите ще се явяват на курс и на изпит.

Един коментар по “Моторист прелетя с 261 км в час по магистралата

  1. Кирилов не може да включи радара защото никога не е бил КАТ-аджия…..Навремето с една такава постановка стана офицер и сега е най великия……какви рекорди бе Г-н ЛИХВАРЮ????? Вие освен шушкането на пари дру звук не разпознавате……камо ли от мотор с такава скорост.В МВР ръководството явно са по дебили и от Вас щом още Ви търпят…..или Вие си плащате мизата редовно!Вие сте срам и позор за МВР!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *