Моника Станишева ще лапне половин милион лева от държавата?

Моника и Сергей Жената на лидера на БСП Сергей Станишев вероятно ще спечели обществена поръчка на „София тех парк“ ЕАД,  което е на подчинение на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, твърдят източници от комисията за разглеждане на офертите. Става въпрос за 480 000 лева.

Драгомир Стойнев е личен избор на Сергей Станишев,с когото са много близки.

Поръчката е  за  ОРГАНИЗИРАНЕ НА СЪБИТИЯ ПО ПРОЕКТ „НАУЧНО-ТЕХНОЛОГИЧЕН ПАРК“, КОЙТО СЕ ИЗПЪЛНЯВА ПО ОП „РАЗВИТИЕ НА КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТТА НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА” 2007-2013, ПРИОРИТЕТНА ОС 1: „РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКА, БАЗИРАНА НА ЗНАНИЕТО И ИНОВАЦИОННИТЕ ДЕЙНОСТИ”. Моника Йосифова кандидатства чрез дружеството „Българска издателска компания“ АД. Тя е печелила поръчка в консорциум със същата фирма за п роизводство на рекламно-информационни материали за Оперативна програма околна среда –  Консорциум „БИК-Калини“, Актив Груп“ и „Ламбаджиев Стандарт“ ООД. Поръчката е била за  520 140 лева,показва изнесената от Министерски съвет преди един месец справка.

Фирмата на Моника Йосифова е „Актив груп“. Самата тя била притеснена да печели поръчки при сегашното правителството, за да не я обвиняват нея и да няма вътрешнопартийни атаки срещу съпруга и Сергей Станишев, твърдят от рекламния бранш. За целта щяла да печели през други приближени фирми.

Един коментар по “Моника Станишева ще лапне половин милион лева от държавата?

  1. Може би Ф. Лехар е написал първо оперетата „Веселата парясница“, която за момента се отнася в пълна степен за Моника Йосифова. Дали героинята няма да участва по-нататък в друга „весела“ роля зависи от решението на Путин относно Станишев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *