Моника Станишева наказва журналисти за подкрепа на студентската стачка

Моника СтанишеваСподелям с всички приятели, че със Стефан нямаме вече нищо общо с това, което се пише в БГНЕС и не желаем да имаме, написа журналистката Зелма Алмалех.

В събота внезапно са си тръгнали главният редактор Зелма Алмалех и първият зам.главен Стефан Джамбазов.

Сменят главния и заместник-главния редактор на информационна агенция БГНЕС Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов. Все още не са ясни причините за това решение, но по всичко личи, че не са се разделили с добро със своите работодатели.

„Споделям с всички приятели, че със Стефан нямаме вече нищо общо с това, което се пише в БГНЕС и не желаем да имаме“, написа журналистката на стената си във Фейсбук в събота малко след полунощ.

След всички коментари под този пост в неделя вечерта, Зелма Алмалех коментира: „Благодаря ви, скъпи приятели. Заедно сме, защото се случват отвратителни неща, като червено-кафявите банди щурмували днес нашия Университет!”

Най-вероятно на стола на главния редактор на БГНЕС ще седне младият журналист Георги Пашкулев, който в момента отговаря за международния отдел на агенцията, довериха журналисти. Всички са шокирани от вестта.

Управител на БГНЕС е Славица Нешкова, която ръководи медията заедно с брат си Любчо Нешков. Те са от самото й създаване, но не е ясна същинската собственост. Между 2002 и 2006 БГНЕС беше в своя апогей като водеща интерактивна медия у нас, заедно с „Всеки ден“ и „Медиа пул“. Никога обаче не е било тайна за кухнята от репортери, че не е допускана критична статия за лидера на БСП Сергей Станишев и любимата му Моника. Ден преди да се разделят с ръководството на сайта, там се появи позиция на Джамбазов в подкрепа на студентската стачка. Запознати твърдят, че това не било прието с добро око от кръга около Станишев и затова показали вратата на двамата. Всъщност Зелма и Стефан са семейство и стилът, по който ръководят редакцията не се нравел на екипа. А през последната година там били направени инвестиции за стотици хиляди лева – в ново студио, където трима водещи журналисти всеки ден имат предавания наживо, предстои това да стане денонощно.

Източник: flagman.bg

Един коментар по “Моника Станишева наказва журналисти за подкрепа на студентската стачка

  1. И тази кукумявка – парясана курветина започна да размахва пръст в стил „Димитров обвинява“ пред Лайпцигския процес. Да се надяваме, че нейният процеснай-после ще започне и ще приберат дългия и нос зад решетките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *