Моника Станишева взима 60000 евро от Брюксел, за да свърши работа за 60 евро?

Моника Станишева Сайтът razberiep.eu, създаден по проекта „Как разбираме ЕП“ от фирма на Моника Йософова-Станишева е изработен с безплатния софтуер WorldPress, а графичната му визия струва 60 долара, съобщи сайтът „Биволъ“, след като читател-форумец откри далаверата.

Razberiep.eu  е част от проект за 118 720 евро, финансиран частично от Главна дирекция „Комуникация“ на Европейския парламент за популяризиране на предстоящите европейски избори.

Европарламентът финансира 50% от сумата с грант, а другата половина е осигурена от изпълнителя на проекта „Актив Груп“ ЕООД, дружество с едноличен собственик Моника Йосифова-Станишева.

Другите части от проекта са организиране на конференция в Софийския университет и конкурс за детска рисунка. Срещата със студентите може да се използва за манипулирането им срещу техните колеги,които преди 2 седмици окупираха Ректората.

Финалът на проекта ще е непосредствено преди евроизборите, когато ще се проведе симулация на работата на Европейския парламент – „Европейският парламент на живо“.

Според „Биволъ“ използваната версия на WordPress 3.5.1 за направата на сайта не е актуална и има бъгове и уязвимости, става ясно от тестовете.

От Главна дирекция „Комуникации“ категорично отхвърлиха съмненията за конфликт на интереси, породени от факта, че Моника Йосифова е съпруга на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. ПЕС ще участва в евроизборите,а приятелят на Станишев Мартин Шулц се кандидатира за председател на Еврокомисията.

Говорител на ЕП разясни,че проектът е получил много добра оценка от комисия, съставена от 6 независими специалисти, работещи в Европейския парламент, а Моника Йосифова лично не получавала възнаграждение по този проект. Но парите отиват в нейната лична фирма. Запитана от „Биволъ“ за този проект,Моника Станишева отговаря,че не си спомня и трябва да провери. В началото на скандала по аферата Хохегер, Моника Йосифова излъга,че не е работила с австрийския аферист – после публично се извини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *