Моника на Станишев се скри в болница от гнева на червените

Моника и СтанишевСъпругата на лидера на БСП и „архитект“ на новата Тройна коалиция Сергей Станишев е в болница от няколко седмици. Моника предпочела да използва бременността си като оправдание и  да се скрие, за да не става непрекъснато обект на ожесточени атаки от страна на знакови фигури и провинциални функционери на Столетницата, както и на неудобните въпроси на журналисти, които не принадлежат към нейните приятелски медии.
Моника Йосифова-Станишева беше изобличена като кадровик на кабинета „Орешарски“. Самият Пламен Орешарски беше много щедър като финансов министър към напористата пиарка и лобистка. Моника и Зорница Арсениева, която по времето на мандата на Орешарски като финансов министър в Тройната коалиция колеше и бесеше в Минфин, бяха много близки бизнес-партньорки. Тогава Моника Йосифова печелеше доста пари от комуникационни програми на ведомството на сегашния министър-председател.
Румен Петков даже говори за „квотата на Моника“ в правителството, наричайки нейните избраници „алчни“ и „нискочели“.
Накратко: министърката на здравеопазването д-р Андреева е личен гинеколог на Моника; министърът на отбраната Ангел Найденов е любовник на нейната близка приятелка Мая Манолова( която стана заместник-председател на парламента); началничката на кабинета на Орешарски Мария Дивизиева е бизнес-партньорка на Моника в Експат, както и аверка в усвояването на парите от европрограмата ОПАК, докато Мария беше заместник-министър на държавната администрация в правителството на Тройната коалиция; Дивизиева пък е в напреднала бременност от министъра на културата Петър Стоянович ( който е спряган като баща на детето на здравната министърка ); тежката артилерия на Моника е вицепремиерката и министър на правосъдието Зинаида Златанова, която е била в обща фирма с Моника, докато е работила като ръководител на представителството на Европейската комисия в София. Ако агентът на ДС Иван Гарелов стане говорител на кабинета „Орешарски“ – това пак ще бъде по идея на Моника, която е била колежка с Мистър „Панорама“ в БНТ, освен това те са се потили заедно да градят имиджа на партията в клинична смърт НДСВ. На път еда мине още един номер на Моника – шеф на Агенцията да стане издателят на „Плейбой“ и организатор на конкурсът за голи красавици „Плеймейт“Мартин Захариев,изключително близък с рекламния бос Красимир Гергов, който забогатя с парите на ПЧБ, създадена от първия съпруг на Моника Венцеслав Йосифов.
В БСП не за първи път са бесни на Моника Станишева. Тя беше ожесточено обвинявана за скъпата, но нелепа и безрезултатна кампания на партията на европейските и парламентарни избори през 2009 година. Светлана Шаренкова и други медийни хора от „Позитано“,я обвиниха, че е раздавала милиони на свои верни издатели и журналисти от държавната субсидия на БСП по време на кампанията за референдума за АЕЦ „Белене“. По-първите хора в БСП поискаха лидерът им да направи отчет на тези пари, но Станишев се направи на ни чул-ни видял.
Съставът на кабинета, който уж трябваше да бъде „експертен“ шокира с шуробаджанащината и объркаността си всички. Но депресира най-вече червените партийци. Извън правителството останаха знакови фигури за партията: Меглена Плугчиева, Ивайло Калфин, Димчо Михалевски, Светла Бъчварова… След вътрешните раздори и публичните  скандали, Сергей Станишев е решил да компенсира своите с някои постове на заместник-министри.
В БСП са бесни, защото Моника Янова (по баща), която не е член на БСП, даже подчертава че майка й е седесарка и произхожда по бащина линия от буржоазен род, е подредила голяма част от кабинета, а отговорността за неговат работа ще носи БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *