Момиче оцеля по чудо след скок от самолет без парашут

Скок с парашутПарашутът на девойката отказал да се отвори на над километър височина.

Куриозен инцидент като по чудо се размина без жертви. 16-годишна американска девойка е скочила от самолет, намиращ се на височина малко над хиляда метра, а парашутът й отказал да се отвори.

Макензи Уедингтън получила скокът с парашут като подарък за 16-я си рожден ден от родителите си. Ученичката се отправила за скока заедно с баща си Джо Уедингтън, който полетял първи. Веднага след него скочила и Макензи. Нейният парашут обаче не се отворил и девойката полетяла като камък надолу към земята. След зверското падане Макензи била в безсъзнание и откарана незабавно в болницата, но лекарите не давали никакви гаранции за живота й.

Нещо повече, медиците не й давали повече от няколко часа живот. Днес обаче, цели четири дена след случката, Макензи вече диша сама и дори мърда пръстите на краката си. Лекарите са категорични, че животът й е извън опасност, предават от ПИК. Специалистите са проверили парашута на момичето, по думите им той е бил в пълна изправност и е пълна мистерия защо не се е отворил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *