Михаил Миков: Народното събрание няма да заседава

Михаил МиковНяма нормални условия за работата на Народното събрание и призовавам народните представители утре да не се събират в Парламента.

Това заяви по телефона за БНТ председателят на НС Михаил Миков.

„Трябва да бъде осигурен редът. Не може народните представители да бъдат мишени; не може животът и здравето им да се поставят в опасност.

Смятате ли, че това са политически средства, с които може да се решават въпросите в България. Ескалацията, която върви, позицията на редица фактори в страната, доведоха до днешната ескалация.

Смятам, че няма нормални условия за функциониране на парламента. Това, което става, е недопустимо за една страна, която има претенцията да е демократична“, каза Михаил Миков.

Пред Народното събрание тази вечер имаше сблъсъци за пръв път от началото на протестите срещу правителството, започнали преди 40 дни.

Стотици граждани обсадиха сградата на Парламента, където до 19:30 ч. имаше съвместно заседание на икономическата, социалната и финансовата комисия, на което се гледаше актуализацията на държавния бюджет.

След края на заседанието в НС останаха блокирани над сто души – депутати, журналисти и трима министри – финансовият – Петър Чобанов, социалният – Хасан Адемов и икономическият – Димитър Стойнев.

Жандармерията чака до 22 ч., преди да започне да изблъсква  груба сила стоящите пред НС протестиращи.

При сблъсъците на полицаите с протестиращите пострадаха десетки граждани, но служителите на реда не успяха да проправят път на автобуса и той се върна в границите на загражденията, а хората от него се върнаха в сградата.

Протестиращите остават около сградата на Народното събрание. Пред телевизионните камери много от тях казаха, че смятат да прекарат нощта на площада.

Източник: vesti.bg

Един коментар по “Михаил Миков: Народното събрание няма да заседава

  1. Мазен противняк, уплаши ни много!
    Гуупав поуицай. Вие само простотии натворихте в този „паруамент“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *