МИСТЕРИЯ: Сънували ли сте този човек?

този мъжНякога сънували ли сте този човек? Или казано по друг начин, някога сънували ли сте някой, който изглежда като този мъж? Според thisman.org много хора са го сънували. Към днешна дата, над 2000 човека от цял свят твърдят, че са виждали този човек в сънищата си, пишат от secretbg.com.

Всичко започнало през януари 2006 година, когато известен психиатър от Ню Йорк решава да нарисува мъжът, който периодично се появява в сънищата й, за да и дава съвети и напътствия. Рисунката стояла забравена известно време на бюрото й, докато нейн пациент не я забелязал. Той веднага познал мъжът, който се появява и в неговите сънища. Любопитното е, че и двамата не са виждали този мъж в реалния живот.

Психиатърката намерила това за много интересно и решила да препрати рисунката на свои колеги, за да разбере дали техни пациенти страдащи от повтарящи се сънища не го разпознават. В рамките на няколко месеца четирима от пациентите разпознали мъжът и потвърдили, че той понякога се появява в сънищата им. Всички те са го нарекли “този мъж”.

Това което се установява измежду хилядите хора, които са го сънували е че няма нищо, което да ги свързва помежду им. Сънищата им са на различни теми и варират от приятелски съвет до романтични срещи или кошмари.

Ето и какво казат някои от хората, които са сънували “този мъж”:

“Имах повтарящ се сън от няколко години. Висок, мургав мъж ми показва снимка и ме пита дали разпознавам баща си на нея. Мъжът на снимката е точно този, когото не съм виждала никога и той изобщо не прилича на баща ми, въпреки това необяснимо защо отговарям, че разпознавам баща си. В този момент обикновено се събуждам и се чувствам много спокойна. Но има случаи, в които сънят продължава, аз стоя на гроба на баща си, слагам цветя на земята и разбирам, че снимката на надгробната му плоча липсва.”

“Сънувах този мъж когато бях 10-ти клас. Не е бил в повтарящи се сънища, а само в един запомнящ се и ужавсяващ. В съня ми стоях на стол в някаква стая. На няколко метра от мен имаше телевизор. Бях “посетена” от двама мъже, които никога не съм виждала (сред тях не беше “този мъж”) и двамата ме нападнаха. Събудих се викайки цялата в пот и сълзи. Някакси заспах отново и пак се “върнах” в стаята. Започнах да викам и да плача. Тогава Този Мъж се появи на екрана на телевизора. Помолих го да не ме наранява. Той не промени празният си израз, нито ми каза нещо. Само разряза гърлото ми и аз се събудих. Предполагам, че ме е извадил от кошмара, но не спрях да мисля за него няколко седмици. Все още пазя някои негови рисунки, които направих. Знам, че е откачено.”

Бяха развити много теории относно това, защо толкова много хора сънуват този мъж. Някои варират от колективно подсъзнание, в което този мъж се появява в моменти на трудност до религиозни преживявания основани на това, че този мъж е Бог представен във физическа форма. Въпреки, че хиляди хора твърдят, че са виждали този мъж в сънищата си, съществуват спекулации, че това е слух пуснат от собственика на www.thisman.org . Твърди се, че това е италианската социоложка и маркетингов стратег Андреа Натела. Натела ръководи агресивна рекламна агенция на име Герила Маркетинг, която участва в много маркетингови проекти свързани с изкуството, политиката и порнографията. Възможността това да е само слух не е потвърдена официално. Междувременно хората се опитват да разберат кой в действителност е този мъж. Затова ако сте сънували този човек или ако имате информация кой може да бъде той, моля споделете с тях (и с нас).

Източник: secretbg.com

2 коментара по “МИСТЕРИЯ: Сънували ли сте този човек?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *