МИНИСТЪР ПЕТКОВА СМЕНИ ТРИМА ДИРЕКТОРИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕНЕРГИЕН ХОЛДИНГ

Жаклен Коен бгнесНа поста си се връща Жаклен Коен, когото по-рано самата Петкова освободи

С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова се извършва промяна в ръководството на “Български енергиен холдинг” ЕАД. Съгласно решението досегашните членове на Съвета на директорите – Петьо Иванов, Петър Илиев и Живко Динчев, се освобождават от постовете си поради изтичане на мандатите им, съобщиха от министерството на енергетиката.

Със същото протоколно решение за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев и Андон Андонов за срок от три години. Жаклен Коен заемаше същия пост до декември 2016 г. когато бе освободен с другопротоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Именно Коен бе определен за  изпълнителен директор на “Български енергиен холдинг” ЕАД от новоизбраният Съвет на директорите.

Решението на енергийния министър влиза в сила след вписване в търговския регистър. Министър Петкова благодари на досегашния състав на Съвета на директорите на холдинга за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *