МИНИСТЪР МАРИНОВ: ИМА ОПИТИ ЗА НАСТРОЙВАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО СРЕЩУ ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА

Mladen Marinov BGNES

ГДБОП недоумява защо след проверките им някои градове остават без интернет

Има опити за настройване на обществеността срещу полицията и прокуратурата. Това констатира министърът на вътрешните работи Младен Маринов  по повод акцията срещу кабелните оператори, цитиран от БТА.

Министърът поясни, че действията на тези органи са насочени само срещу апаратурата и техниката, която позволява излъчване на телевизионни програми. По думите му доставката на интернет е решение на самите оператори и гражданите, останали без такава услуга, да търсят отговорност от тях.

Младен Маринов отбеляза, че е наясно, че българите, когато ползват услуги, нямат навик да мислят дали не става дума за интелектуално пиратство, но ако не се разреши този вид престъпност, ще влоши имиджа на България.

По-рано днес началникът на „Киберпрестъпления“ в ГДБОП Явор Колев заяви, че недоумява защо е спрян интернетът в някои градове и заподозря, че е нагнетяване на общественото напрежение срещу акцията. Той подчерта, че обект на акцията не е била доставката на интернет, а разпространението на нелегалната телевизия.

Щетите, които нелегалните кабелни оператори са нанесли за два месеца на Нова телевизия, bTV и HBO, са за над 10 милиона лева. Не е засегната доставката на интернет на доставчиците. Не са иззети конфигурациите за доставката на интернет. Това още стана сяно на проведения денс брифинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *