МИНИСТЪР ГОРАНОВ: ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА БОЛНИЧНИТЕ Е НА КОАЛИЦИОННИЯ СЪВЕТ, МЕНДА СТОЯНОВА И ЮЛИАН АНГЕЛОВ СЕ ИЗКАЗАЛИ НЕПОДГОТВЕНИ

Goranov bgnes

Всички присъстващи са били съгласни с предложението, защото решенията се везамт с консенсус

Предложението е на управляващата коалиция и е в пакет. Това каза финансовият министър Владислав Горанов, който отговори на въпроси за предложението първият ден от болничния да е за сметка на боледуващия. Така и не стана ясно, чия е била идеята първия ден от болничните да се плаща от работника.

Горанов отбеляза, че нито Менда Стоянова, нито народният представител от ВМРО Юлиан Ангелов присъствали на заседанието на политическия съвет, който се провел в 9 ч. в МС. „Така че и двамата грешно коментират пакета от предложения, които вчера анонсирахме от страна на управляващата коалиция в момента”, подчерта още Горанов.

„Това е решение, зад което стоят достатъчно мотиви. За да бъде взето на коалиционен съвет, били са съгласни всички. Там решенията се вземат с консенсус и в това отношeние еднакво зад това решение стоят и ГЕРБ и ОП”, каза Искрен Веселинов от ОП.

Много анализи показват, че ще се намали склонността за злоупотреби, тъй като подобна практика има в 2/3 от европейските държави, подчерта финансист номер едно. Екстремално нараснали болничните дни за няколко години. Предложението е на управляващата коалиция, изтъкна Горанов. За готовността за протест на синдикатите министърът подчерта:“ Това е политическото ни решение“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *