Министрите Цветанов и Атанасова идват в Перник да интегрират ромите

Министрите Цветанов и АтанасоваОт 14 часа в Понеделник 12 ноември,  в Двореца на културата, гр. Перник, ще се проведе форум на тема: „Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020) – приоритети и изпълнение. Акценти върху майчино и детско здравеопазване“.

В рамките на събитието ще бъде даден старт на поредица от инициативи, част от Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020). Основният акцент ще бъде поставен върху мерките, които целят да повишат здравната култура и достъпа до здравеопазване на уязвимите групи от етнически произход.
След срещата е предвидено посещение в един от кварталите с компактно ромско население в гр. Перник – Рудничар.

Участие в срещата ще вземат: г-н Цветан Цветанов, Зам. министър председател на Р България и Председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси, г-жа Десислава Атанасова, Министър на здравеопазването, г-жа Ирена Соколова, народен представител в 41-то НС, д-р Ангел Кунчев, Главен Държавен здравен инспектор на Р България, г-жа Росица Иванова, секретар на Националния съвет за сътрудничетво по етническите и интеграционни въпроси към МС, Комисар Валентин Димитров, Директор на Областна дирекция на МВР – Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *