Минахме румънците по доходи, сега гоним гърците

Димитър ГлавчевДоходът на средния българин през 2013 г. ще е 61 процента от този на средния грък, прогнозира заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев, като се позова на „Евростат“. Той посочи, че през 2005 г. доходът на средния българин е бил 41 процента от този на средния грък. Според Главчев промяната се дължи на факта, че българската икономика расте с по-високи темпове от тези на Европейския съюз.

Още през 2010 г. България е изпреварила и Румъния по растеж на доходите на глава от населението, а това означава, че водената от правителството фискална и макроикономическа политика е в правилната посока, посочи депутатът от ГЕРБ.

„Ще се стремим да запазим положителните оценки, дадени от международните институции, но най-важното е да повишаваме общественото доверие в България“, каза той и добави, че „за хората в ГЕРБ най-ценна е подкрепата на българските граждани, защото осъзнават, че без нея ще преминат много трудно през трусовете на кризата в Европа“.

По думите му през последните няколко години много от усилията на управляващите са били насочени към подредба на публичните финанси и сега за първи път можем да се обърнем към доходите, както и да увеличим средствата за здравеопазване, култура и образование.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *