Милети Орешарски: Брат ми подава ОСТАВКА до края на ОКТОМВРИ!

Милети и Пламен ОрешарскиКАКВО КАТО СЪМ БРАТ НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ?

И АЗ БИХ ПРОТЕСТИРАЛ СРЕЩУ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!

Това твърди Милети Орешарски, бивш директор на Софийския затвор, на затвора в Бобов дол, днес адвокат.

Ексдиректорът на два затвора се е чувал с Пламен Орешарски едва два пъти през последния месец.

„Не виждам светлина в тунела!

Смятам, че правителството ще подаде оставка в най-скоро време.

Оставка ще има до края на септември.

Най-късно – до края на октомври.

Така мисля!

Но какво правим след това!?”.

Така сподели опасенията си от събитията в страната специално за вестник „Вяра” братът на премиера на България Пламен Орешарски, адвокатът Милети Орешарски.

Той беше 15 години шеф на бобовдолския, после 3 години и на софийския затвор, а в момента е адвокат на свободна практика към Кюстендилската адвокатска колегия. са родени в Дупница, израснали са в Бобов дол, Милети живее със семейството си в града и има кантора до Съдебната палата.

„Чували сме се с него, откакто бе избран за министър-председател, само два пъти.

Даже не съм му честитил от разбиране за ангажираността му.

Защото това му е допълнително натоварване“, сподели още Милети Орешарски.

По отношение на протестите в страната каза:

„Мисля, като обикновен човек, че ако протестирам, трябва да знам не само срещу кого протестирам, но и за какво.

Сигурно бих се противопоставил пръв на всички глупости, които може да сътвори едно правителство, без значение кое е то, включително и настоящото.

Но противопоставяйки се, трябва да мога да кажа какво искам и как да стане“.

По-големият брат на премиера на България бе категоричен, че протестиращите би трябвало да знаят и да посочат имената на олигарсите, а нито те, нито той и брат му знаят кои всъщност са тези олигарси.

„Да се каже – Пеевски олигарх ли е, или с кои олигарси е свързан поименно…

Срещу олигарсите, ако са свързани със сегашното правителство – и аз бих протестирал.

Какво като Пламен ми е брат?“, заяви още Милети Орешарски.

Той описа своя брат като човек на консенсуса.

„Работи, търсейки винаги консенсус, търсейки разбирателство, поддържайки толерантността към всички наоколо.

Такъв е и за момента, а това му качество е изключително вредно .

Бившият шеф на Софийския централен затвор сподели още, че семейството му, братята и сестрите му приемат това което се случва, освен като дълбоки обществени процеси, разтърсващи държавата, и като дълбока лична драма.

„В нашия край ни познават.

Абсурдно е някой, който ме знае добре, да каже, че аз съм мафиот или съм свързан по някакъв начин с някого, същото е мнението за брат ми.

За съжаление в страната не е така.

В тази държава всеки може да обвини в нещо когото си поиска.

Иди после доказвай, че си прав!“, каза братът на премиера.

Източник: вестник „Вяра“, 1kam1.eu

Един коментар по “Милети Орешарски: Брат ми подава ОСТАВКА до края на ОКТОМВРИ!

  1. ОТЧАЯНАТА МИМИКРИЯ НА КОМУНИСТИТЕ-ВЛАСТНИЦИ И ТЕХНИТЕ МЕКЕРЕТА
    След толкова години натрапливо и задушаващо (подобно на плевел) властване комунистите и техните добре известни рязани ортаци са вече крещящо разпознаваеми в обществен план.
    Още на времето – даже много преди 1989 г., техните социалноикономически и идейнополитически СТРАТЕЗИ вкарваха различни „разсейващи окото” елементи, които да отвличат вниманието на „народната маса”. Тези елементи трябваше да покажат колко много хора „симпатизират на идеите на партията (БКП)” и как партията издига все-по-нагоре тези т. нар. „независими кандидати” в дух на „демократизъм” В същото време – при липса на „ефект” от дейността им – подобни „независими кандидати” бяха обявявани (с половин уста) за „грешки”, тъй-като не бе редно „истинските комунисти” да грешат! Нагледахме се на „независими кандидати” като Благовест Сендов, Велко вълканов, Румен Воденичаров, Огнян Сапарев, Александър Томов, Людмил Маринчевски, та и на цели „сателитни партии” – като БЗНС, профсъюзни институции и т.н. (Червената „синина” на българската „недемокрация” Иван Костов също излъчваше свои „независими кандидати” – Неделчо Беронов и т.н.)
    След като „комунистическите стратези” и техните потомци си отиват (комунистите сами си затриха Луканов, наритаха в забравата Лилов и се разграничиха от „прокажения” Гоце), БСП=БКП Е ВСЕ ПО-КОМПРОМЕТИРАНА ОТ ГРЕШКИ, ЕВТИНИ, ЦИНИЧНИ ГАФОВЕ, НЕУДАЧНИ ИНСЦЕНИРОВКИ на „Лайпцигцки процеси”, „псевдоблаготворителности под окаляния девиз: „за благото на народа” и прояви на истинска, натурална простотия. Да не говорим за „представителите на ДПС (малограмотни, незнаещи български турци и циганоиди, българи-„туркофили”) или атакистите-анархофашисти. В същото време натрапливият инстинкт на престъпника-рецидивист, алчен за повече средства и власт, все-повече изкарва наяве тези пороци пред погледа (и на гърба на обществото). Напоследък 1 милиард ще бъде откраднат и прахосан и т.н. Всеки вече разбира, че дойде ли КОМУНИСТЪТ на ВЛАСТ (ръка за ръка с турците, туркофилите и анархофашистите – ортаци) насилието и ограбването продължава, но: на фона на все-по- лесно доловим от обществото напън на престъпниците за ПОЛИТИЧЕСКА МИМИКРИЯ. „Мимикрия е способността на живите организми да се сливат с околната среда, променяйки своята цветова окраска, за да не контрастират рязко със средата и да не могат да бъдат забелязани. Тази им способност им осигурява безопасност и спокойствие”. При всеки пореден – най-вече „комунистическотурски …. „парламент” ще последват мълниеносни нови прояви на непоносимост от страна на прогресивното общество към стремежа на властниците за „реваншизъм, безопасност и спокойствие” . Както правилно се усети Михаил Миков, ако не беше „случаят Пеевски”, щеше да се появи друг мълниеносен повод за всенародно недоволство, което така плаши настоящите незаконни управляващи. И ако преди тях – други управляващи осъзнаха, че е необходима промяна и затова сами почтено се оттглиха от управление през зимата в резултат на народното недоволство, ТЕЗИ ПОСЛЕДНИ „ВЛАСТНИЦИ” не могат да рискуват да „увенчаят” толкова „диверсионни усилия” с неуспех. Затова вкарват още „МИМИКРИЯ” в картинката: независими „премиери”, …”експерти”, неочаквани коалиционни партньори, че даже „нови лица на партията си”. Трябва хубаво да се забули повърхността , за да не бъдат разпознаваеми дядовците и чичовците в загнилите подмоли на „комунистическия гьол”. Връх на тези шашкънски „идеи” са „новите лица на партията” (вродените уроди) – Мишо – истинският шамар за БСП=БКП, Смрадо Таратанчев, „Петното” – горд, че не е прочел нито една книга…. И много други ИДЕЙНИ КОЛОСИ НА МОРИБУНДНАТА СТОЛЕТНИЦА и нейните най-надеждни ортаци. Не можахте ли да измислите нещо поне привидно по-благонадеждно, бе КОМУНЯГИ? Дерзайте товарищи! ОБЩЕСТВОТО ВНИМАТЕЛНО ДА НАБЛЮДАВА ЗАГИВАНЕТО НА ТЕЗИ ДЕГЕНЕРАТИ И ДА ПРЕДПРИЕМА НАВРЕМЕ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ, ЗА ДА НЕ СЕ ПОЯВЯВАТ ПАК ВСРЕД НАС!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *