Миков: Предсрочните избори ще са след европейските

Михаил МиковВъпросът за предсрочните парламентарни избори може да се коментира едва в зависимост от резултатите от изборите за европарламент през май, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Според него трябва да се изчакат резултатите от евровота, които ще покажат каква е обществената оценка за работата на правителството и за законодателната дейност на парламента.

Проектобюджетът за догодина също носи много изпитания и дава политическа оценка накъде ще върви България, каза председателят на Народното събрание.

Трябва да има разумен период от време, през което едно управление да покаже резултати, каза Миков. Според него в по-спокойна обстановка постигнатото от кабинета „Орешарски“ сигурно щеше да се случи в по-дълъг период и даде за пример промените в Закона за енергетиката, довели до поевтиняването на тока и решенията в социалната сфера.

Миков смята, че тяснопартийният интерес на БСП е в провеждането на бързи избори, защото социологическите агенции й дават предимство, но националният интерес изисква повече време, за да бъдат показани резултати.

Източник: dnevnik.bg

***

@Pernik1: Миков, вярваш ли си на това, което говориш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *