МИГРАНТИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА НАПУСКАТ ЛАГЕРА КРАЙ СОЛУН

Solun EPA

МВР укрепвало границата ни с Гърция, готвят се за мигрантски натиск

В следобедните часове на събота е започнало напускането на палатковия лагер край Солун от мигрантите. В момента там са останали около 30 палатки с около 100 души. Днес трябва и те да бъдат превозени до кампусите, от които са дошли.

Осатавт изключително сериозните щети от вчерашните размирици. Оградата, разделяща импровизирания палатков лагер от официалния такъв е съборена. Сили на жандармерията и полицията остават в района и следят за евентуални нови ескалации на ситуацията.

Припомняме, че сблъсъците между мигрантите и служителите на реда започнаха в петък, когато стотици хора се събраха край „Диавата“ с желание да напуснат лагера и да се отправят към границата със Северна Македония, а оттам да се насочат към по-богатите европейски страни.

Засилено е присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница, съобщи пред БНР вътрешният министър Младен Маринов. По неговите думи ако е необходимо, по границата с Гърция могат да бъдат разположени и военни части, които да помагат на полицията при евентуална мигрантска вълна към България.

Маринов уточни, че към момента ситуацията е под контрол. МВР разполага с информация, че групата мигранти, която има намерение да се насочи към Северна Македония, наброява 600-700 души. На българо-сръбската граница полицейските патрули са усилени. Има също съвместни патрули със сръбската гранична полиция, добави Маринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *