МЕРКЕЛ ЩЕ ПОХАРЧИ 50 МИЛИОНА ЕВРО, ЗА ДА СЕ БОРИ С ТРАФИКА НА ХОРА ПРЕЗ СРЕДИЗЕМНО МОРЕ

epa06137760 (L-R) UN High Commissioner for Refugees, Filippo Grandi, German Chancellor Angela Merkel and the Director General of the International Organization for Migration, William Lacy Swing, during a joint press conference at the German Chancellery in Berlin, Germany, 11 August 2017. Merkel, Grandi and Swing are meeting for talks on the ongoing refugee situation.  EPA/CLEMENS BILAN

Финансирането ще подкрепи операциите на Върховния комисариат на ООН за бежанците и Международната организация по миграция

Меркел е обещала сумата по време на срещата си с с върховния комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди и генералния директор на Международната организация по миграция Уилям Лейси Суинг. Канцлерът на Германия се е ангажирал да намери разрешение на факторите, които карат мигрантите да заминават за Европа, предаде ДПА.

За целта Меркел каза, че финансирането ще подкрепи операциите на Върховния комисариат на ООН за бежанците и Международната организация по миграция.   „Тази работа не трябва да се проваля по финансови причини“, заяви тя на съвместна пресконференция в Берлин с върховния комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди и генералния директор на Международната организация по миграция Уилям Лейси Суинг, които похвалиха усилията й за справяне с миграционната криза в Европа, пише БТА.

Суинг благодари на Меркел за нейното смело и далновидно решение през 2015 г. да отвори границите на Германия за стотици хиляди мигранти и бежанци.

20-30 процента от хората, които в момента се опитват да достигнат Европа, имат право на международна закрила, каза Гранди. Той призна, че сред тях има много т. нар. икономически мигранти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *