МЕРКЕЛ: РУСИЯ РУШИ ДОВЕРИЕТО НА НАТО

German Chancellor Angela Merkel speaks during a Christian Democratic Union (CDU) election campaign rally in Seligenstadt near Frankfurt August 14, 2013. REUTERS/Ralph Orlowski

Тя държа реч пред Бундестага ден преди срещата на върха на НАТО във Варшава

Германският канцлер Ангела Меркел обвини Русия за нарушеното доверие и кризата в отношенията между НАТО и Москва. Тя държа реч пред Бундестага ден преди срещата на върха на НАТО във Варшава, по време на която ще се обсъждат отношенията с Кремъл. Заради конфликта в Украйна и агресивните действия на Русия спрямо Крим, доверието към политиката й от страна на НАТО, но най-вече на източните членки в пакта, е сериозно разклатено, категорична е Меркел.

Тя допълни, че поради настояванията им да получат подкрепа, пакта ще раположи войски в Полша и балтийските държави.Според нея не е достатъчно само пактът да има готовност в случай на криза да разполага войска, такава на източния фланг трябва да има постоянно.
Същевременно обаче тя заяви, че НАТО трябва да намери начин да се върне към диалог с Русия. “Нашата ръка остава протегната”, обяви Меркел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *