Мега скандал: Прокуратурата с опит за държавен преврат на 11 май

Прокуратурата„Призовавам министър-председателя Марин Райков, под чието пряко разпореждане е ДАНС  да изясни ролята на Агенцията в случая „Костинброд“. Според мен служителите на ДАНС са си свършили професионално работата, но Прокуратурата е скрила резултатите от тяхната работа. И е употребила ДАНС, както навремето я употребяваха Алексей Петров, Петко Сертов и Сергей Станишев , който създаде Агенцията, за да я използва за лични цели. “

Това написа в ранната утрин на днешния ден топ-журналистката Соня Колтуклиева, която в понеделник вечер хвърли бомба от телевизионния екран като заяви в интервю за Bulgaria on air, че Прокуратурата, ДАНС и банкера Цветан Василев, собственик на ТВ7, са опорочили изборите с мега-скандала, който раздуха Николай Бареков в деня за размисъл 11 май, крещейки в ефира на телевизията, че ГЕРБ фалшифицира изборите с 350000 фалшиви бюлетини. Тази “ новина“ услужливо беше разпратена на чуждестранни информационни агенции и медии.

По-късно в сайта на Соня Колтуклиева Bulgaria news се появи следната изключително важна новина:

ШЕФ НА ДАНС ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД BULGARIA NEWS: АГЕНЦИЯТА БЕШЕ УПОТРЕБЕНА!

В ранните часове на деня ръководството на Държавната агенция за национална сигурност се е събрало, за да разисква новите разкрития по случая „Мултипринт“

Bulgaria-news | 15.05.2013 09:18

Разследване на Bulgaria news показа, че нещата са се развили така – в петък в ДАНС е било получено прокурорско постановление, подписано от Ангел Попколев от Софийска градска прокуратура на 10 май, както сочат документите, изпратени до някои медии от „група прокурори“. От Агенцията са изпратили още същия ден свои служители в печатницата в Костинброд. Те са установили, че няма нарушение на закона и са предали доклада си на прокуратурата. Тя е скрила констатациите на Агенцията и на прокурорския експерт Божидар Василев, който обявява, че собственикът на  “ Мултипринт“ Йордан Бончев е дал адекватни обяснения за съхраняваните палета с бюлетини – “ като защитните му твърдения са се потвърдили при извършената проверка.“ Експертните сметки показват, че бракът може да достигне 4-5%, което е дял, равняващ се на тези 350 000 „съмнителни копия“.

Източникът на Bulgaria news  от ДАНС се изрази образно така: „В събота като видяхме истерията по ТВ7 и обяснението на прокуратурата по случая, останахме с отворена от почуда уста и още не можем да си я затворим“. Това означава, че констатациите на служителите на ДАНС, изразени в доклад до прокуратурата, абсолютно обратни на внушенията, направени от прокуратурата, са били потулени нарочно.

„Прокуратурата употреби ДАНС в една голяма игра. Не знаем кои са нейните автори“, каза източникът на Bulgaria-news от българското ФБР.

„Лютви Местан беше прав, че е извършен опит за държавен преврат. Само че автор т е друг, а не посоченият от него“, каза пред Bulgaria-news Румен Петков, бивш вътрешен министър по времето на Тройната коалиция.

Един коментар по “Мега скандал: Прокуратурата с опит за държавен преврат на 11 май

  1. Да, вече стана дума как се съхраняват бракувани бюлетини. Кой ще си играе да пакетира прилежно „бракувани“ бюлетини? Бракуваните бюлетини се трупат на купчини, на се губи време и ресурси за тяхната подредба и пакетиране… А и ако този пич има печатница с 4-5% брак явно трябва да се замисли да си купи по-нова техника, той да не ги печата на ръка? А как ще обяснят за над 14 000 бюлетини които се различават от стандартните, както обяви Австрийската компания, отговорна за паралелното преброяване…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *