МВР НЕ УСПЯЛО ДА ОТКРИЕ ПЕЛОВ, КОЙТО СЕ УКРИВАЛ ОТ МЕСЕЦ В БОТЕВГРАД, ЗАЩОТО СИ ПУСНАЛ БРАДА

Pelov bgnes

Избягалият затворник бил прострелян три пъти, убийството било заради неуредени сметки

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опит за убийство на Марио Панчев. Това каза окръженият прокурор на София Наталия Николова на извънреден брифинг в Съдебната палата. На мястото на произшествието са намерени три оръжия – в тревната площ, на земята и в чантичка на Пелов. Край тялото му са намерени 7 гилзи.

Категорично починалият е Владимир Пелов, което бе доказано с декталоскопска експертиза тази сутрин. Разпитани са седем свидетели – близки на починалия както и лица, които са откарали пострадалато лице в болницата в Ботевград Марио Панчев, каза Николова.

Директорът на ОДМВР – София старши комисар Георги Григоров обяви, че Пелов е убит поради неуредени бизнес отношения между него и Марио Панчев. Старши комисар Григоров поясни, че Пелов е открит с променена външност и с брада, каквато досега не е имал. Имало е информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград. Беше с брада, със суичър, шапка – външно изглеждаше съвсем различно, поясниха на брифинга. Имаше информация, че Пелов се намира на няколко адреса, проверихме, но не го открихме, уточниха на брифинга.

Григоров изтъкна още, че полицията все още няма информация за другия избягал затворник Радослав Колев, а допреди убийството са проверявани всички сигнали за неговото укриване.

Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира, че лицето, настанено в „Пирогов“ – Марио Панчев, има множество криминални регистрации, включително преди време е извършвал престъпна дейност с Пелов. От година и половина отношенията им са изключително напрегнати, следствие на лични конфликти, най-вероятно неуредени сметки от извършвана съвместно престъпна дейност. Към този момент информацията е, че те са били по-скоро врагове, отколкото приятели.

Мотивите за убийството засега не са ясни, но разследващите имат три основни версии. Едната от тях е, че Пелов се притеснявал от това да не бъде издаден. Той искал да ликвидира Панчев, въпреки че двамата се познавали от дълги години. Директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски коментира пред журналисти в сградата Министерския съвет, че нападението не е било „от криминалния контингент към Пелов“, а обратното.

Втора версия е свързана с неуредени финансови отношения. В миналото Пелов и Панчев са имали общ бизнес. След бягството затворникът е имал нужда от пари и вероятен конфликт между двамата може да е провокирал убийството. Не се изключва и версията в основата на разрива в отношения между тях да стои жена.

По-рано днес кметът на Ботевград Иван Гавалюгов каза, че е възможно на престрелката снощи да е имало и трети човек. Засега от прокуратурата не съобщават дали имат информация за това. От експертизите ще стане ясно чии са били откритите оръжия на мястото на инцидента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *