Мая: Пречат ни! Ветото е от страх, че ще си свършим работата

Мая МаноловаЗам.-председателят на парламента Мая Манолова (БСП) заяви, че ветото на актуализацията на бюджета и опитът за радикализация на протестите са от страх. Според нея президентът се опитва всячески да пречи на управляващите.

Пред Нова телевизия тя заяви, че протестите са плюс, защото държат будни сетивата на управляващите, но пък „парата отива в свирката“ и не се виждали детайлите, предаде БГНЕС.

Според Манолова, големият страх на организаторите на протестите, на политиците, на икономическите кръгове, които стоят зад протестите, както и на президента, е че това правителство ще си свърши работата.

„Това е техният голям страх. И ветото, и опитът да се радикализират протестите е с една цел – да се пречи на правителството да работи за хората“, категорична бе Мая Манолова.

Тя смята, че президентът всячески се опитва да пречи на изпълнителната власт да си свърши работата и отново повтори тезата на левицата, че няма смислен аргумент, икономическа логика и правно основание в мотивите за вето по актуализиацията на бюджета.

„Няма как да не се забави стартирането на бюджетната процедура за догодина. Тук естествено значение има и президентът, който реши да трупа точки в общественото пространство“, коментира депутатката от левицата.

По думите й не е парламентът институцията, нито правителството, които имат принос в „прекъсването на мостовете” между институциите и между парламента и гражданите.

В петък е извънредното заседание на Народното събрание, на което ще се разгледа още веднъж актуализацията. Коалиция на България е изпратила покана към Росен Плевнелиев да присъства.

Манолова заяви, че няма никакви съмнения за кворума на заседанието.

На въпрос дали са водили преговори с някой от ПГ на „Атака“, тъй като актуализацията „е в чужди ръце“, Манолова отвърна, че всеки е отговорен към избирателите си.

Лидерът на партията Волен Сидеров каза вече, че в партията им ще гласуват по съвест.

Именно от гласовете на „Атака“ зависи дали ветото ще бъде преодоляно. Нужни са 121 гласа, като този път ще трябва да гласува не само един от „Атака“, както беше при сформирането на кабинета. Причината е, че сега депутатите от БСП и ДПС са 118, а не 120, тъй като Делян Пеевски и Иван Иванов не могат да даде своя вот. Изчаква се решението на Конституционния съд дали те могат отново да бъдат депутати, след като бяха назначени, макар и за кратко, за шеф на ДАНС и зам.-вътрешен министър.

Източник: dir.bg

***

@ Pernik1

Народната любов витае с пълна сила пред парламента и кой от какво го е страх се вижда и без въоражено око…

– Госпожо Манолова, да Ви извикам ли такси?

– Не, ще си тръгна с танка…по ми е спокойно!

Един коментар по “Мая: Пречат ни! Ветото е от страх, че ще си свършим работата

  1. Относно – БСП=БКП – на крив к.. вълната му пречи! Относно Злая Мазолова – на кюстендилската слива червеите вътре в нея единствено и пречат!
    Народната любов витае с пълна сила пред парламента и кой от какво го е страх се вижда и с невъоръжено око…
    – Госпожо Манолова, да Ви извикам ли такси?
    – Не, ще си тръгна с танка…по ми е спокойно!
    (Въпреки че и с грозотата си г-жа Манолова би постигнала същия резултат на спокойно пътуване и разгонване на протестиращите)>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *