МАЯ МАНОЛОВА ПОЛОЖИ КЛЕТВА КАТО ОМБУДСМАН, ВСТЪПВА В ДЛЪЖНОСТ НА 20 ОКТОМВРИ

medium

 Вчера  Мая Манолова положи клетва пред НС като новия омбудсман на България. Тя коментира, че не полага клетва пред депутатите, а пред целия български народ. Депутатите я освободиха от ангажиментите й като народен представител. „Ще внасям промени в законите, които засягат правата и свободите на българските граждани.

Започвам мандата си с обиколка из България, защото обещах да бъда омбудсман в действие, не ви казвам сбогом, а просто довиждане, защото мисля, че ще бъдем съмишленици”, заключи новият омбудсман.

Също вчера след направено предложение от ГЕРБ досегашния омбудсман, който не бе преизбран за нов мандат, Константин Пенчев беше избран за конституционен съдия от квотата на НС. Той бе подкрепен от 98 депутати, 12 гласуваха против, а 33 се въздържаха. Другият кандидат Михаил Кожарев на ПФ събра 62 гласа „за”, 11 „против” и 72 „въздържали се”. Председателят на парламента Цецка Цачева обяви за избран Константин Пенчев, събрал повече от половината гласове от присъстващите депутати в пленарната зала. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *