Мария Габриел се срещна с граждани от столичния квартал Младост 1

Мария ГабриелЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и заместник-председател на групата на ЕНП в ЕП Мария Габриел проведе среща с граждани на столичния пазар в Младост 1. Тя благодари за подкрепата, която получи на последните евроизбори и за убедителната победа, която ГЕРБ постигна. Габриел подчерта, че в работата си като евродепутат защитава правата на българските производители и запозна хората с предстоящите инициативи, които подготвя в Европарламента. „В момента се боря визите  за българи за Канада да отпаднат и имаме индикации, че това може да се случи още през октомври месец“, съобщи Габриел. Тя обясни, че само България и Румъния са сред страните, за които Канада има визов режим и подчерта, че има възможност за временно суспендиране и единен отговор от страните-членки по този въпрос. По думите и през октомври се очаква Европейската комисия да приеме акт за изпълнение на мерки за суспендиране или доклад за причините да не бъдат предприети тези мерки. Мария Габриел заяви, че следи темата от близо 3 години и подчерта, че нееднократно е настоявала с писмени въпроси до ЕК за еднакво третиране на страните-членки по отношение на визите в Канада.

При посещението на пазара в Младост 1 евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП разговаря и с пчелари, които поставиха проблема с високата смъртност сред пчелите. Габриел сподели, че основната причина за това е неспазване на наредбата за пръскане с препарати за пчелите. Мария Габриел подчерта, че благодарение на въпрос, който тя и още 86 евродепутати са задали на еврокомисаря по здравеопазване Тонио Борг, от 1 декември е въведена двегодишна забрана на 3 вредни за пчелите неоникотиноидни пестициди. Другият въпрос, който бе засегнат по време на разговорите бе и ниската изкупна цена на меда.

Мария ГабриелМного от работещите хора на пазара в Младост 1  споделиха притесненията си относно плащанията на земеделците и изразиха опасения, че тази година може да бъде нулева за производителите. В момента важното е да търсим стабилност, категорична бе Мария Габриел от ГЕРБ. Тя даде заявка да провежда срещи с гражданите регулярно и да търси решения на проблемите им чрез работата си като евродепутат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *