МАРЕШКИ: „НАЗНАЧАВАМЕ СУЛЬО И ПУЛЬО ЗА МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА

Mareshki bgnes

Лидерът на „Воля“ поиска оставката на Красимир Каракачанов заради инцидента над Крумово, патриотите го обявиха за некомпетентен

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки обяви, че иска оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов заради инцидента на авиобаза „Крумово“, при който командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият пилот капитан Стоян Неделчев загинаха на място.

„Назначаваме Сульо и Пульо за министри на отбраната, пълни безделници“, коментира Марешки пред журналисти в парламента. Бизнесменът-политик поиска политическа отговорност за инцидента. Марешки, който настоява да не се дават пари модернаизация на арията, недоумява защо не са осигурени пари за тренировка на пилотите.

От партията на Марешки обявиха, че ще сезират прокуратурата за бездействие и несвършена работа в Министерството на отбраната, защото „излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на руска ролетка“.

От „Воля“ обаче отново няма да подкрепят вота на недоверие, който ще внасят депутатите от левицата по темата „Сигурност“. Този вот е безсмислен, според Марешки.

Реакцията на „Обединените партиоти“, от чиято квота е Каракачанов, не закъсня. „Трагичният случай в „Крумово“ не може да се използва за искане на оставка. Повреди и катастрофи са ставали по всяко едно време“, коментира председателят на парламентата група на патриотите Волен Сидеров. Лидерът на „Атака“ каза още, че това е поредният опит на Марешки да привлече вниманието около себе си.

Юлиан Ангелов, който е депутат от партията на Каракачанов, пък коментира, че Марешки не е компетентен да говори по темата. „Не мога да имам представа откъде той има тази информация, че пилотите не били достатъчно обучени. Според мен българските пилоти са достатъчно обучени. Доказали са го не веднъж в международни учения също, както и в общи действия, в които участва българската армия. Само поради този факт показва, че господин Марешки не е прав“, коментира Ангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *