Македонската преса: Българите ще ни спрат еврофондовете!

Македонска пресаОще една заплаха отправиха от българска страна по македонски адрес, пише вестникът “Вечер”. По българската телевизия директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров и лидерът на Национал-демократическата партия Капка Георгиева коментираха антибългарската кампания, която се води в Македония. За да ни накажат за “невежливото” поведение, българските националисти ще искат от ЕС да спре парите от предприсъединителните фондове за Македония.Георгиева заяви, че с Македония трябва да се действа твърдо, защото ако иска да бъде в ЕС, трябва да се научи да се държи по европейските правила. Националистката Георгиева още каза, че македонците трябва да се научат, че демокрацията и национализмът не са детска игра.

“Трябва да действаме едностранно, това, което имаме възможност по закон, ще го направим. Още утре европосланикът Димитър Стоянов ще внесе искане в Европейския парламент да бъдат спрени фондовете за Македония, заради недобросъседско държание спрямо България. Проблемът на Македония не е Мара Бунева и повторно строшената плоча, а по-скоро Спаска Митрова и хората като нея с българско самосъзнание, които по най-брутален начин се малтретират в Македония,” каза Капка Георгиева.

Божидар Димитров на свой ред каза: “Проблемът с унищожаването на мемориалната плоча на Мара Бунева не е единствен в Македония. Там ще се правят 10 нови паметника през 2013 г. и след това ще си ги слагат който където му е мястото. От тях един е на античен герой, друг на Майка Тереза – албанка, а останалите осем са на български национални герои. Единият е Павел Шатев, а другият е Шатаров. Кражбите продължават и очаквам ташият скъп Левски да бъде откраднат, имайки предвид, че името му завършва на –ски.”

След коментарите на двамата водещият на предаването констатира, че 90 процента от зрителите се обявили “За” твърда българска политика спрямо Македония.

Съвсем естествено, публикацията във “Вечер” предизвика много коментари. Ето някои от тях:

veselinov lazo: В края на краищата тия са толкова ниски в Европа, че никой няма да ги пита за нас. Българите да внимават, че Путин се оправи с Украйна и Грузия, сега е техен ред. Грехота, българи, Путин ще ви я пренапише още веднъж вашата история.

Archelay: Нито личности имат, нито език имат, нито нация имат, нито достойнство имат. Нито песни имат, нито хора имат. Постоянно се крият зад Македония, тръбейки, че са народ.

оф мори мајко: Откраднаха им героите… ох-ох – само хан Аспарух им остана с конската опашка на главата. Какво, сега българите ще ни учат на демокрация??? На европейски правила??? До редакцията на “Вечер”: прекалявате с тия новини от България, първо гащите ми се скъсаха от смях, второ не познавам някой, дето да дава пет пари.

Bd: Левски си е твой… мръсен нацист… татарска гнидо.

Източник: БЛИЦ

Един коментар по “Македонската преса: Българите ще ни спрат еврофондовете!

  1. Има решение на вапроса USA ,РУСИЯ,ИЗРАЕЛ, показват как трябва да се защитават националните ни интереси при положение че там има български граждани,незабавни мерки иначе никой няма да ни уважава.не стига че сигурно 1/3 от тази държава имат българско гражданство което не заслужават сами си го направихме и по-лошо ще става

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *