Лютви Местан вдигна скандал на Нова телевизия

Лютви МестанЛидерът на ДПС Лютви Местан вдигна скандал в сутрешния блок на Нова телевизия „Събуди се“. Местан се включи в предаването по телефона за да се възмути от репортаж за негово участие в предизборен митинг в Долни Лозен.

Лидерът на ДПС се оплете в собствените си думи за майчиния език и глобата, която отнесе, като обвини журналистката Диана Найденова, че е направила монтаж. Тя категорично отрече: „Кълна се, няма такова нещо!“.

„След като направихте абсолютно скандален монтаж на изказването ми в Долни Лозен – там казах, че не е нормално да бъда глобен, ако кажа няколко думи на майчин език, аномалия е за това, че съм глобен, че съм казал няколко думи на майчин език. А не че е ненормално, че всички оратори преди мен са говорилии на български език“, избухна Местан.

„Господин Местан, успокойте се. Това не е нормално“, отвърна журналистката. Диана Найденова покани Местан да отиде в телевизията, за да изгледа материала.

Един болен мозък отвори границата с Турция през май 1984 г., сега друг иска да я затвори. Такъв коментар направи още пред Диана Найденова в „Карай направо“ Лютви Местан. „Според вас, този човек нормален ли е“, попита с насмешка Местан журналистката за лидера на „България без цензура“.

„Нека разсекретят записите на консултациите при президента Плевнелиев, както иска Михаил Миков“, заяви още Лютви Местан. Той прикани на облог лидера на БСП. „Там ще се види кой е предложил банкова ваканция. Ако сме ние, съм готов да напусна политиката. Но ако не сме, ще поискам от лидера на БСП да поеме същата отговорност“, заяви Местан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *