Любен Дилов-син вдига сватба с манекенка на „Визаж“!

Любен Дилов48-годишният сатирик, политик, любител водолаз и настоящ тв водещ Любен Дилов – син наруши обещанието си, дадено пред смъртния одър на баща му, че никога няма да се разведе със съпругата си Елина, и се готви за тежка сватба с близо 20 години по-млада дама. Синът на покойния БГ фантаст №1 на няколко пъти бе засичан от папараци по светски събития с проектобулката си, но едва наскоро самоличността на кръшната мома беше разкрита за сефте в БНТ-предаването “Търси се”.

Тогава хубавата Мария Маркова сподели в ефир, че двамата с Любен се запознали в Интернет и от чат на чат се влюбили. Започнали да се виждат и на живо се харесали още повече. В един момент стигнали до умозаключението, че не могат един без друг и искат да остареят заедно, каквото и да означава това. И сега новата гланц-двойка на България трескаво планира бракосъчетанието си и грандиозния пир, с който то ще бъде чествано и запомнено.

Заради “Уолстрийт-визията” си – марков костюм от “Крициа”, очила, които могат да се купят предимно /или само в Ню Йорк/ и други бутикови аксесоари, бъдещата госпожа Дилова може да мине за преуспяваща банкерка или мениджър на висока позиция. В нейния случай обаче е напълно приложима максимата, че външността лъже, че… даже се къса. Защото интимната биография на Любен-Диловата избраница въпреки младостта й бъка от пиперливи тайни

Обещаваме, че ще ги разкриваме една по една в някои от следващите ни броеве, а сега ще ви предложим само гола фактология.

Тръгваме отзад напред. Истинската професия /и “амплоа”/ на гонещата 30-те ефектна брюнетка е… манекенка във “Визаж”! Кръжала е и около набедения в сводничество “букмейкър” в агенцията – скандалния бизнесмен Росен Чолов, арестуван зрелищно в края на м.г. За размера на хонорарите й се носят слухове, но те са непотвърдени официално и затова не ги цитираме. За съжаление целият ефект от стила и излъчването на младата “манекенка” отивал на кино заради краката й. А те по думите на запознати били криви като на жокей. Даже я наричали “Мара кривите крака”. Дефектът, уви, още е непоправим и пачките на Дилов-син няма да свършат никаква работа.

Преди да заработи за “Визаж”, Мария е гадже на един от видните строителни предприемачи, бизнесмени и приватизатори от средата на 90-те години – Константин Казаков, шеф на фирма “Лозенец консулт”, научи ексклузивно “ШОУ”. Естествено, Косьо е “момче от сой”.

Баща му е полковник, а самият той получава карта на офицер от НСО лично от тогавашния президент Петър Стоянов.

На маса червената “бяла якичка” се изхвърлял, че можел да се уреди и с по-висок чин, едва ли не генерал. Според бизнеспартньори на Казаков, който в момента бил доцент в бившия ВИАС, периодът от средата до началото на милениума бил “златното време” за “Лозенец консулт”. Тогава Косьо и сие вдигат над 80 сгради, приватизират предприятия, търгуват с бонове… Днес състоянието на фирмата далеч не било толкова цветущо и по думите на хора отвътре съдия-изпълнител щял да описва активи /или части от недвижимости/, за да покрива борчове.

Кое е противоестественото в любовта между младия и напорист бизнесмен и бъдещата изгора на Любен Дилов – син? Това, че Мария е престъпно млада в законовия смисъл на думата.

Докато движи с Казаков, тя е още ученичка, което не пречи на боса на “Лозенец консулт” да я прави очевидец, да не кажем – участник, в доста порочни зрелища /вж. уникалното фото!/ в механата в централния офис на фирмата. Тийнейджърката е обгрижвана от гардовете на предприемача, а един от тях с колоритния прякор Жоро Главата всяка сутрин я карал на училище с черен джип “Чероки” с т.нар. проблемна регистрация.

Същевременно доведеният брат на малката чаровница – също Жоро, син на писател средна ръка от времето на соца, се подвизавал като личен шофьор на Константин Казаков и въобще не се впечатлявал от факта, че любимата му сестричка е гадже на двойно по-възрастен мъж.

Но най-бурна е биографията на бащата на бившата манекенка – Огнян Марков, странна птица, когото познайниците му определят като “Остап Бендер” на квадрат. Близо двуметровият мустакат мъж, чийто единствен видим недостатък било силното заекване, започва кариерата си като редактор в тогавашния орган на ЦК на ДКМС – сп. “Комсомолски живот” и, ако се вярва на злите езици, даже имал закачка с експоловинката на Иван Гарелов – Василка Гарелова, ръководен кадър в Комсомола.

В началото на перестройката Марков е главен редактор на многотиражката на община “Надежда”. След 10 ноември напуска и минава на “свободна практика”. Стартира някакъв частен бизнес, като за целта продава къщата си в кв. “Лозенец”. После става служител в издателска къща “Пони”. Там “пътьом” завлича кюрдския писател Семир. По това време бъдещият тъст на Любен Дилов-син завърта главата на съпруга на писател, сътрудник на “Пони”, който доверил, че един път сгащил благоверната си на калъп с Огнян Марков.

Последвал развод и общият син на писателя и палавата му булка – въпросният Георги, бил уреден да върти геврека при шефа на “Лозенец консулт”.

Един хубав ден за Марков, но черен, както ще се окаже много скоро, за столичния бизнесмен Ефрем Ефремов, бащата на проектосъпругата на Дилов-син наема супермаркет и складова база в жк “Люлин – 6” от Ефремов. Една сутрин бизнесменът влиза в магазина и що да види? 6 бокса с меса, прах за пране и прочее липсват, както и стока от 4 склада. Ефрем Ефремов пил една студена вода, защото оправният Оги междувременно шитнал стоката на някого и… изчезнал. Започнал да се крие при майка си в “Люлин”, даже във Варна, тъй като завлечени от него хора го издирвали да си приберат парите, да го натупат и дори по-крайни неща.

След като остава без къщата си в “Лозенец”, нашенският Остап Бендер купува някаква панелка в “Люлин”, но по обясними причини не се вясвал там. По едно време се препитавал и като таксиметров шофьор, но и тук си показал рогата. Когато не се явил на работа, се разбрало, че Марков е изчезнал барабар с жълтия автомобил и следите му пак се загубили в нищото.

Познати на Огнян “златната ръчичка” твърдят, че той успял да осребри повече от прилично любовта на щерка си със строителния предприемач. С малко цирк, то се знае. Представяйки се за разгневен баща, той нахълтал в офиса на “Лозенец консулт” и ултимативно ударил с юмрук по бюрото на Казаков, който му стигал някъде до под рамото и съответно – се подмокрил от страх. След разправията, издават посветени, двамата се договорили по мъжки Косьо да се откаже от Мария, а “честта на фамилията” Маркови да бъде измита с луксозен апартамент, предоставен от Казаков на родителя на малката сладурана.

 

Теодор ШОПОВ/ БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *