Лудост! Индиец държал ръката си вдигната в продължение на 38 години

Садху Амар Бхарати

Снимка: odditycentral.com

Садху Амар Бхарати е считан за светец в Индия. Той твърди, че е държал дясната си ръка вдигната от 1973 до 2011г. След 38 години ръката му се е превърнала в безполезно парче кожа и кости, но е станала символ за поклонниците на бог Шива.

До 1970г.  Амар Бхарати е бил обикновен човек от средната класа, водещ нормален живот. Имал е работа, дом, съпруга и три деца. Един ден се събудил и нищо от това нямало значение вече, затова той решил да остави всичко зад гърба си и да служи на индуисткия бог Шива. Започнал да скита по пътищата на Индия, облечен в семплите си садху дрехи и носейки единствено своят метален тризъбец.

Амар Бхарати

Снимка: odditycentral.com

След три години, през 1973г., Амар осъзнал, че все още е твърде свързан с преходните удоволствия и луксове на смъртния живот. Решил да се откъсне от тях като вдигнал дясната си ръка и останел така за дълго време. 38 години по-късно неговата ръка била все още вдигната и той не можел да я използва, дори и да имал желанието.

Това вдъхновило други садхуси да вдигнат ръцете си за мир и хармония. Така някои са удържали 7, 13 и дори 25 години. Подобно решение не означава само отказване от функционалността на определена част от тялото, това предизвиква и много болка, която човек трябва да преодолее. Бхарати казва, че е е търпял мъчителна болка прекалено дълго време, но вече не усеща нищо, защото ръката му е напълно атрофирала и заседнала в полувертикална позиция.

Индийските садхуси изпълняват всякакви странни задачи в името на религията като спане в изправена позиция, некъпане и постене в продължение на много време. Може би изборът на Амар, обаче, е най-странният досега.

Източник: inews.bg

Един коментар по “Лудост! Индиец държал ръката си вдигната в продължение на 38 години

  1. Бог, както и да го наричат хората, ни е създал такива каквито сме, за да използваме това което ни е дадено… такива заблудени хора като този индиец които се самонаказват а така стават безполезни не само за себе си, а и за околните винаги са ме учудвали… не е истина до къде може да стигне фанатизма…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *