Лиляна Павлова: Има опасност от спиране на еврофондове

Лиляна Павлова„Освен на политическата чистка, искам да обърна внимание и на това, което се случва в Агенция „Пътна инфраструктура“. Познавам инж. Стефан Чайков, той е много добър специалист, но става дума за друго нещо. Той има 12 фирми, в който е акционер, а това е конфликт на интереси”, каза Лиляна Павлова.

Тя заяви, че това назначение е в несъвместимост – по Закона за пътищата и несъвместимост по Закона за конфликт на интереси. Имаме опасения, че ЕК ще спре финансирането на пътища, каза още тя. По думите й би следвало министърът да прекрати веднага това.

„Аферата „Батко – Братко“ се завръща с пълна сила. Ние апелираме да се разгледат тези случаи, за да не ни се спират евросредствата, каза Павлова.

„По информация на ГЕРБ съпругът на регионалния министър Терзиева е един от големите акционери на българското Черноморие, а още от самото начало тя заяви, че ще се насочат огромни средства към морето. Това е потенциален конфликт на интереси и той трябва да бъде обявен в декларацията й”, категорична бе Павлова.

На днешната пресконференция на най-голямата партия ГЕРБ обвини управляващите, че не спират да говорят за прозрачност, а направиха Народното събрание най-скъпият затвор у нас. „Те постоянно говорят за Избирателен кодекс, а никой не е виждал нито едно изречение от него. Уж бил готов, но никой не казва какво пише в него. Удивлявам се от дебелокожието на тези хора”, заяви Александър Ненков. Той каза още, че когато са приемали Изборният кодекс те са били задължени да го изпратят до Веницианската комисия, а това отнема месеци.

„Хората получават Закон за ДАНС и т.н., а искат нов Избирателен кодекс“, заяви Ненков. Той заяви, че ако управляващите имат морал и могат да спят спокойно – да продължават в същия дух. „Ние не можем да си подадем оставката повече от веднъж. Подчертавам, че ме изумява това тяхно дебелокожие. Да, ние ще бъдем конструктивна опозиция, но дали те ще се вслушат в нас е друг въпрос“, каза още той.

Павлова добави, че ГЕРБ е готова за дебат, но той трябва да бъде прозрачно представен – какви са приоритетите и какви мерки се взимат. Тя уточни, че предсрочните избори са необходими не за ГЕРБ, а за да може държавата да се успокои и икономиката да потръгне. „Втората и третата партия у нас за два – три месеца си позволиха без никакво право да променят държавата. Вота на доверие, за съжаление, е само по една тема”, заяви Александър Ненков.

„Ние сме наясно, че с нашите 97 депутати срещу коалицията от БСП, ДПС и Атака няма как този вот на доверие да не мине, но сме категорично „за” предсрочни избори”, заяви Павлова.

От ГЕРБ обявиха официалната си позиция и че са категорично против използването на химическо оръжие в Сирия, а като членове на НАТО държавата ни трябва да е солидарна с решението на алианса.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *