ЛАЗАР ЛАЗАРОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

lazar-lazarov-bgnes

Шефът на АПИ се оттегля „по лични причини”, ще го замести инж. Дончо Атанасов

Информацията за депозираната оставка бе разпространена от пресцентъра на МРРБ. Лазаров желае да освободи поста си от 1 декември тази година, а като мотив за това посочва „лични причини”. Министър Лиляна Павлова прие оставката на инж. Лазаров. Пред Mediapool Лазаров е заявил: „Чувствам се част от екипа на правителството и смятам, че е редно и аз да подам оставка“. При първата оставка на Бойко Борисов, Лазаров отново напусна поста си, за да се върне на него още по време на служебното правителство на Близнашки.

На мястото на Лазаров предстои да бъде назначен досегашният член на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) се управлява от 3-членен управителен съвет. По време и на двете правителства на Бойко Борисов, когато начело на регионалното министерство е Лиляна Павлова, председател на директорския борд е Лазар Лазаров. Другите двама членове са Дончо Атанасов и Илиана Захариева. Бившият депутат от БСП Дончо Атанасов стана член на управителния съвет на АПИ през ноември 2013 г. по времето на управлението на Пламен Орешарски. Второто правителството на Бойко Борисов го остави на поста му.

През периода 1995-1997 г. Дончо Атанасов е народен представител в 37-то Народно събрание от БСП. Заемал е ръководни постове в различни търговски дружества. В периода 2008-2009 г. Атанасов беше директор на дирекция „Оперативен контрол и управление на риска“ в Национална агенция „Пътна инфраструктура“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *