КУНЕВА: УЧАСТИЕТО НА РБ В УПРАВЛЕНИЕТО Е ГАРАНЦИЯ ЗА СТАБИЛНОСТТА

Kuneva BGNES

Хакери от Чехия били пратили мейла за оттеглянето на ДБГ от управлението

ДБГ обяви, че остава в управляващата коалиция и видя в този си акт гаранция за стабилността на управлението. Те ще поискат от своите колеги от ДСБ да обявят ясно своята позиция – дали са в опозиция или не. За целта ще предложат на партньорите в Реформаторския блок и на ГЕРБ декларация за подкрепа на правителството. Това обяви лидера на партията Меглена Кунева, като открои и приоритетите на управлението за следващите 6 месеца, които трябва да намерят място в тази декларация.

„Антикорупционно законодателство и законодателство, свързано със съдебната реформа. В това число – промени в Закона за съдебната власт, НК и процесуалните закони. Реформи в образованието, насочени към стимулиране на качеството му. Трето – продължаване на реформите в здравеопазването с акцент – въвеждането на електронната здравна карта и преструктуриране на сектора. Оптимизиране разходите в енергетиката и ясен ангажимент за начина на ценообразуването след либерализацията в сектора“.

Междувременно директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов обяви, че хакери от Чехия са атакували мейла на „Движение България на гражданите“. По думите му генератор на данни от Чехия е регистриран като източник на пуснатия имейл, който съобщаваше, че партията на Меглена Кунева оттегля подкрепата си към правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *