КУНЕВА СПРЯ ПОРЪЧКАТА НА МОН ЗА РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ЗА 2 МИЛИОНА ЛЕВА

Meglena Kuneva bgnes

Просветния министър: „Изключително възмутително е, че процедурата е пусната в мое отсъствие, докато съм в отпуск“

Още в ранния следобяд министър Меглена Кунева изригна във Фейсбук срещу пуснатата и станала пословична буквално за една сутрин обществена поръчка на МОН. Тя изразява възмущението си, че поръчката е пусната в нейно отсъствие и прилага линк към сайта на министерството, където се посочва, че тя вече е спряла процедурата. В съобщението се посочва още,  че МОН ще търси добри практики от други министерства за обявяването на подобни поръчки. Посочва се и изрично, че в одобрените дейности по програма „Наука и образование“ действително има предвидени средства за информационни материали.

По-рано днес в медиите се появи съобщение за пусната от МОН обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за изработка и доставка на рекламни материали и сувенири. Прогнозната му стойност беше 2 050 000 лева без ДДС. Финансирането е от европейските фондове и от държавния бюджет и трябваше да отиде за популяризиране на работата на министерството и проектите по европейската програма „Наука и образование“. Дали сумата ще се усвои зависи от „възникналите за срока на рамковото споразумение конкретни потребности“.

Особеното в поръчката беше, че наред с традиционните за такива поръчки  грамоти и сертификати, плакети, листовки, флаери, дипляни и листовки в предмета на поръчката фигурират и доста екстравагантни сувенири. Такива са например надуваеми кадифени възглавнички за пътуване, термоактивни органайзери, слънчеви батерии за телефон, безжични оптични мишки, химикалки за смартфон/таблет, дъждобрани тип пончо, стъргала за лед за кола, комплекти за оказване първа помощ, многофункционални джобни ножчета, тоалетни чантички, куфари, чанти за носене на костюми, комплекти инструменти (включващи мин. 25 инструмента – отвертки, клещи и др.), пъзели, хавлиени кърпи за плаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *