КТ „ПОДКРЕПА“: ИМА ТРАЙНА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА ВЛОШАВАНЕ НА УСПЕВАЕМОСТТА НА УЧЕНИЦИТЕ

Klasna-staya-bgnes-389x260

Според тях „опитът на експертите на МОН да намалят точките за тройка от минимум 18 на 16 точки, не променя днешната трагична картина“

Синдикатът „Образование“ към КТ „Подкрепа“ обяви безпокойство и притеснение, но не и учудване, от рекордния брой слаби оценки по математика и от нарасналия брой слаби оценки по български език при външното оценяване в седми клас през тази година. Негативните резултати потвърждават трайната тенденция за влошаване на успеваемостта на учениците, се посочва в позиция от синдиката.

Според експертите на Синдиката „Образование“ тази негативна традиция няма да се промени и ще продължи и през следващите години, ако не се направят комплексни промени, не само във формата и технологията за организиране на изпитите, но и в начина на преподаване и в трудността на учебния материал.

Налице е лоша мотивация на учениците в учебно-възпитателния процес, има липса на партниране от страна на родителите и незадоволителна дисциплина по време на училищните занятия, се констатира в позицията. От синдиката заявяват, че продължават да предлага нов компонент „Образование“ – за положително отношение към учебния процес и за спазване на училищните правилници, който да носи определен брой точки при формиране на бала за прием. Тази иновация би направила оценяването по-обективно и по време на приема, и би спомогнала за по-добра дисциплина по време на учебната година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *