КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: ИЗБОРИТЕ СПЕЧЕЛИ РУМЕН РАДЕВ, А НЕ БСП

karakachanov-bgnes

Лидерът на патриотите смята, че не е коректно да се нахвърля срещу Бойко Борисов, когато си е подал оставката

„Няма да плюя Борисов. Това, което съм имал да му казвам, когато беше на власт, съм му го казвал”, каза още Каракачанов. Каракачанов определи като грешка обвързването от страна на Борисов на президентските избори с неговата оставка при загуба. Няма вариант парламентът да не приеме оставката на Борисов, категоричен беше той. По думите му обаче това Народно събрание е имало достатъчно потенциал за сериозна програма за управление.

Той коментира и почервенялата карта с изборни рецзултати, като изтъкна, че това е резултат не на БСП, на ген. Румен Радев. По думите му много хора са искали една от властите да попадне най-накрая в други ръце. Според Каракачанов би било наивно, ако на „Позитано” 20 се развълнуват много от изборните резултати, защото на парламентарни избори не биха стигнали до подобна подкрепа.

Според Каракачанов, вече внесения проект за бюджет за догодина трябва да остане и по него да се работи. Патриотите настояват да бъдат отделени 830 – 840 млн.лв., за да бъде вдигната минималната пенсия, като допълни, че става дума за хората, с минимални пенсии и  натрупан стаж. След като прагът на бедността е 299 лв., нормално ли е над 1,3 млн. български пенсионери да взимат под 200 лв., попита той.

Каракачанов отбеляза, че ако президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за кабинет на Патриотите, те биха го върнали. По думите му към днешна дата е нереалистично и невъзможно те да съставят правителство и най-вероятно ще се отива към предсрочни избори.

Предсрочните избори не могат да бъдат залог за стабилността на страната и интересите на гражданите, категоричен беше Каракачанов. Той призна, че след изборите не са говорили с Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *