КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА ПРОДАН! БЪЛГАРИЯ – ТОВА Е 14 ВЕКА ИСТОРИЯ, С НЯКОЛКО ВЕКА ПОВЕЧЕ ОТ РУСКАТА

karakachanov-bgnes

България даде на Русия азбуката и християнството

Лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов излезе с гневно обръщение към руския журналист и вече депутат Пьотр Олегович Толстой по повод неговото изказване, че русия „ще купи” България. То бе разпространено в ранния следобед до българските медии.

В обръщението си Каракачанов заявява, че „България не се продава! България – това е 14 века история, с няколко века повече от руската. България даде на Русия азбуката и християнството.”

В обръщението се казва още: „България винаги ще бъде признателна за свободата си. И точно тази свобода и независимост ние ще браним срещу когото и да било“. Нарича думите на избрания за депутат неумела и безвкусна шега, приличаща на провокация. „На подобни провокации ние, българите, едва ли ще се хванем. Но те оставят горчив вкус – неприятното усещане, че някой злоупотребява с традиционно добрите ни отношения“, казва съпредседателят на Патриотичния фронт.

Ето и пълния текст на посланието на лидерът на ВМРО до Пьотр Толстой:

Обръщение на съпредседателя на Патриотичния фронт и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов към руския журналист и депутат Пьотр Олегович Толстой.

 

България не се продава, г-н Толстой.

 

На човека, който си позволи неуместното изказване, че руснаците щели да изкупят България, искам съвсем кратко да напомня: България не се продава!

 

България – това е 14 века история, с няколко века повече от руската. България даде на Русия азбуката и християнството.

 

И Вие, руснаците, и американците, и европейците досега изкупувахте български политици, които доведоха България до това незавидно положение!

 

Но за добрите ни отношения – да сме наясно, България не се продава.

 

Уважаеми господине, България винаги ще бъде признателна за свободата си. И точно тази свобода и независимост ние ще браним срещу когото и да било. Приемам, че изреченото от Вас е глупава шега. Длъжен съм да кажа обаче, че е неумела и безвкусна. Прилича повече на провокация.

 

На подобни провокации ние, българите, едва ли ще се хванем. Но те оставят горчив вкус – неприятното усещане, че някой злоупотребява с традиционно добрите ни отношения.

 

Надявам се, че зад думите си стоите само и единствено Вие, г-н Толстой, и те по никакъв начин не представят мнението на гражданите на Русия.

 

По тази причина очаквам Вашето лично извинение към българския народ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *