КРАСЕН КРАЛЕВ, МИНИСТЪР НА СПОРТА: ПРЕМИИ НА СТОЙНОСТ 200 000 ЛЕВА БЯХА РАЗДАДЕНИ В „НОЩТА НА ШАМПИОНИТЕ“

IMG_0779

Средствата, осигурени от Българския спортен тотализатор, получиха най-добрите спортисти и треньори за 2015 година на церемонията на Министерството на младежта и спорта

Наградите бяха в шест категории. „Спортист на България за 2015 г.“ стана лекоатлетката Габриела Петрова, която получи парична награда на стойност 50 000 лева. Нейният треньор Атанас Атанасов взе символичен чек за 10 000 лв. В категорията „Отбор на България“ паричната премия от 50 000 лв. от БСТ получи мъжкият волейболен отбор, със същата сума беше награден и „Треньор на България“ – Пламен Константинов. В категорията „Спортист с увреждания на България“ с 10 000 лв. беше награден Ружди Ружди, а неговият личен треньор Радостин Тодоров получи чек за 5 000 лв.

На церемонията бяха дадени парични премии и за млади спортисти във възраст до 14 и до 23 години и техните треньори. Адриан Андреев и неговата майка Мариана Савова получиха по 5 000 лв. от БСТ в категорията „Млад спортист на България до 14 години“, а Даниел Асенов и треньорът му Димитър Мутафов взеха парични премии съответно от 10 000 и 5 000 лв. в категорията „Млад спортист на България до 23 години“.
Благодаря им за това, че дадоха всичко от себе си, за да прославят Родината. Всички се гордеем с техните постижения, защото всеки техен успех е и успех за България!
Тази година за първи път в награждаването са включени и млади спортисти. Това, разбира се, не е случайно, защото цялата ни дейност с колегите ми от Министерството на младежта и спорта в последната година е насочена към младите – младите спортисти и към младите хора на България, които да приобщим към спорта. Настоящата 2016 г. е важна, олимпийска година и аз вярвам, че в следващата „Нощ на шампионите“ ще имаме удоволствието да наградим медалисти от Рио де Жанейро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *