Константин Пенчев: Умишлено бавят избоpните пpавила, няма да участвам

Константин ПенчевУморих се вече по печатни и по електронни медии да казвам какво е моето отношение към протестите, щом хората са на улицата 50 дни вече, значи има сериозен проблем и той трябва да бъде решен от управляващите и институциите.

Това каза пред БНР омбудсманът на републиката Константин Пенчев.

Що се отнася до участието му в работата по изработването на Изборния кодекс, Пенчев има усещането, че умишлено се бави процеса за промяна на изборните правила.

„Това за мен малко мами хората и техните очаквания, затова аз не желая да участвам“, каза Пенчев.

Той е категоричен, че ако „утре има избори, хората трябва да са сигурни, че могат да участват наравно с партийните кандидати“.

„Отчаяние, че има, има“, заяви омбудсманът и се върна към проблемите на съдебната власт. „Какво правим с тази съдебна власт?“, запита той.

„Парламентът прие един безпрецедентен закон, с който отне права на съдебната власт, да решава конкретни казуси. Това е безпрецедентно и откровено противоконституционно, но никой не го атакува, защото имаше пълен консенсус в обществото, че Върховният административен съд прави безобразия“, посочи Пенчев.

И попита: „Какво значи това, ние признаваме за закон, че съдебната системата в страната прави безобразия и не може да й се има доверие, а какво правим после – не трябва ли да променим тази власт, не трябва ли да й имаме доверие?“.

„Проблемите се задълбочават и или ще ги лекуваме всички заедно, или ще стане нещо страшно – конфронтация, пълно разединение на обществото, не дай боже и конфликт да има. Аз изобщо не вярвам, че трябва да чакаме да мине лятото, да стане по-студено и хората да се приберат, допълни още омбудсманът.

Източник: vesti.bg

Един коментар по “Константин Пенчев: Умишлено бавят избоpните пpавила, няма да участвам

  1. „Пенчев има усещането, че умишлено се бави процеса за промяна на изборните правила“. Цитат.
    Напълно прав е защото депутаите и НАЙ-ОТГОВОРНИТЕ ДЕПУТАТКИ, като Заместник-председателката на „парламентчето“ е заета с важна работа. С каква – вижте от клипчето от следното адресче:
    http://vbox7.com/play:fa061488&start=2
    Този видео-клип показва истинската същност на Заместник-председателката на комунистическо-турско-фашисткия „парламент“ – Злая Мазолова, наскоро.
    Зад гърба на „любящия“ я Ангел-хранител Найденов, Асен Гагаузов пощипва сбръчканото вратле на кюстендилската „к…а“ (искам да кажа „кокона“, не нещо друго). Не е ясно дали депутатите си я предават като покъщнина – един на друг или едновременно общо я ползват! Не си спомням друг председателстващ „парламента“ с подобна компрометирана същност и прояви….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *