КОМИ ЩЕ ГОВОРИ ПРЕД СЕНАТА, ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ТРЪМП СЕ ОПАСЯВАТ ОТ ИМПИЙЧМЪНТ

Trump Lavrov bgnes

Американският президент се похвалил на Сергей Лавров, че уволнил „смахнатия” Коми

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми се е съгласил да даде публични показания по разследването за руската намеса в президентските избори в САЩ, съобщи сенатската комисия по разузнаването, която отправи покана към него да отговори на въпроси по темата. Коми ще бъде изслушан през юни, на открито заседание на сената. Очаква се той да даде повече информация за разследването и да разкаже за събитията, довели до уволнението му.

„Надявам се, че показанията на бившия директор ще помогнат да намерим отговорите на някои въпроси, породени при изненадващото уволнение на Коми от президента.“ – коментира сенаторът от Вирджиния Марк Уорнър. Междувременно CNN съобщи, че адвокатите на Белия дом вече са започнали подготовка по защитата на Тръмп в случай, че се стигне до процедура по импийчмънт.

От телевизионния канал отбелязват, че към момента започването на процедура по импийчмънт е малко вероятно, но през последните дни юристите в президентската администрация са започнали консултации с експерти по темата.

В американските медии се появиха и съобщения за това, че по време на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров американският президент Доналд Тръмп е заявил, че след като е уволнил „смахнатия“ директор на ФБР Джеймс Коми, голям товар е паднал от гърба му, предаде Би Би Си.

Според публикация на в. „New York Times“, позована на източник от Белия дом, Тръмп е казал пред руските официални лица: „Току-що уволних директора на ФБР. Той е луд, просто се е смахнал.“

В статията се посочва, че служител на администрацията е прочел пред вестника стенографски бележи от срещата в Овалния кабинет между Тръмп и Лавров. Достоверността на стенограмата е потвърдена от втори източник. „Самият аз не съм разследван.“ – е казал още президентът на САЩ пред руските представители. Говорителят на Белия дом Шон Спайсър не е опровергал достоверността на изтеклата информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *