Колтуклиева изпрати сигнал до ДАНС за изявление на Бареков срещу българска банка

БарековСпоред нея интервюто на евродепутата в предаването „Всяка неделя“ може да предизвика нова вълна от паника сред вложителите.

Днес сутринта, на имейл адреса на ДАНС press@dans.bg, журналистката Соня Колтуклиева изпрати писмо с информация за изявление на Николай Бареков в предаването „Всяка неделя“ на Нова телевизия по адрес на Корпоративна търговска банка, което е в нарушение на Закона за банките и кредитното дело, в разрез е с постигнатите договорености на срещата при президента между политици и финансисти преди седмица и на потребността на обществото от успокояване на ситуацията, предизвикана от банковата криза.

Господин Писанчев,нямам никакво доверие във Вас и ръководената от Вас Агенция,защото ДАНС се превърна в част от репресивния марионетен апарат на триото Доган-Пеевски-Цацаров, но все пак Ви изпращам информация за телевизионно изявление на Николай Бареков. В него евродепутатът прави недопустими от Закона внушения за състоянието на Корпоративна търговска банка,която ще бъде отворена на 21 юли. Думите му могат да предизвикат нова вълна на недоверие към българската банкова система и паника сред вложителите. Публично беше обявено, че ДАНС събира информация за хора,които с думи и дела предизвикват сътресения в банковата система.

През последните месеци Главна прокуратура, ДАНС и МВР станаха рупори на безпрецедентна война,благосклонно подкрепена от правителството и БНБ, срещу четвъртата по големина българска банка, за да удовлетворят личните интереси на Делян Пеевски и неговия „обръч от фирми“. Паниката, агресивно инжектирана у хората от медиите на Делян Пеевски и неговата марионетка Николай Бареков, сринаха доверието на вложителите и можеха да доведат до верижна реакция с непредвидими последици за България. Кризата беше овладяна с милиарди от парите на българските и на европейските данъкоплатци.

Вярвам, че някой ден неподкупни магистрати ще произнесат справедлива присъда над тези незаконни действия и всички участници в тях. Българският народ заслужава да бъде възмезден за драмите и травмите, причинени му от кукловодите на „Костинброд 1“ и „Костинброд 2“.

Соня Колтуклиева

Ето публикация от сайта, контролиран от Николай Бареков.

http://www.bnews.bg/article-110382

„От ефира той попита кога ще стане ясен одитът на КТБ – дали е източена или причината за нейния фалит е друга. Бареков припомни, че по време на консултациите при президента миналата неделя, управителят на БНБ Иван Искров е поел ангажимента това да се случи утре.

„Чувам че той се готви във вторник да даде първите данни и че банката е източена с доста милиарди. Аз искам още в понеделник да се изнесат данните. Но ако наистина се окаже, че банката е източена или Искров се забави, нека си подаде оставката, защото не можем да търсим виновника само на едно място. Къде е била БНБ, ако това е вярно?“, попита Бареков.

„КТБ не е рожба на една партия, на един човек….“

…Надявам се,че служители на ДАНС ще си направят труда да изгледат предаването „Всяка неделя“ по Нова телевизия от 6 юли 2014 г.с участието на Николай Бареков.

http://play.novatv.bg/programi/vsyaka-nedelya/412573?autostart=true

Източник: Bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *