КОЛЕТИ-БОМБИ ИЗБУХНАХА В ОСТИН, ДВАМА ЗАГИНАХА

Police USA int

Пратките се взривили след доставянето им при вдигането или отварянето им

Три идентични случая разследва полицията в американския град Остин. 3 колета доставени до адресите на получателите са се взривили при вдигането или отварянето им. Те не са били доставени нито по пощата, нито с куриерска служба. При експлозиите са загинали двама души, а други двама са ранени и настанени в болница.

Първият такъв случай е бил на 2 март, когато е загинал мъж. Вторият – вчера рано сутринта, когато е загинал 17-годишен младеж и е пострадала жена. Часове по-късно е имало и трета експлозия, при която е била ранена 75-годишна пенсионерка. При всяко едно от трите нападения става въпрос за неизвестен извършител, доставял колети пред жилищата.

Разглеждаме тези инциденти като свързани. Не можем да отхвърлим възможността да става въпрос за престъпление от омраза, но не казваме, че това е  причината“, заяви на пресконференция  шефът на полицията в Остин Брайн Манли. От полицията предупредиха жителите на града да внимават с кутиите, оставен пред техните домове, и да съобщават за всяко подозрително нещо, което забележат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *