Кой ограби тайните сейфове на Аркан?

Етикети: , , , ,

тайните сейфове на АрканТайните сейфове на Аркан празни, състоянието на мафиотския бос изнесено преди акцията на полицията

Различни ценности са изнесени от тайните сейфове на Желко Разжнатович – Аркан в периода между неговото убийство и края на акцията в Сабя. Разкритията са направени от анонимни полицаи, които са разследвали аферите на покойния сръбски бос.

„Предполагам, че в трезорите е имало пари, бижута и картини. При претърсването на къщата в Белград, по време на акцията през март 2003 г. от къщата са иззети 11 пушки. Ценности не бяха открити, защото вероятно са пазени в тези сейфове, които бързо след това се освобождават“, разкрива анонимен източник за сръбския „Блиц“.

Подобни съмнения имат и някои от роднините на Аркан, един от които дори повдигна въпроса за трезорите. Върховният съд в Белград поиска потвърждение от търговска банка, която заяви, че трезорите не са отваряни 15 години. В хода на следствието обаче стана ясно, че някой все пак ги е отварял след смъртта на Аркан, тъй като в тях не са открити нито ценности, нито документи.

Най-близките сътрудници на Аркан, както и съпругата му също останаха изненадани от разкритието за тайните банкови трезори и твърдяха, че не са знаели за съществуването им. Предполага се, че съдържанието им е изчезнало, заедно с откраднатите ключове на Аркан, които се губят след смъртта му. По-късно трезорите са отворени със съдебна заповед, но там няма нищо.

„Всички ценни вещи са изнесени след убийството на Аркан на 15 януари 2000 година в хотел Интерконтинентал. Дали някой наистина вярва, че от години никой не е отварял сейфовете?“, пита Драган Карлеуша, който е ръководил полицейската акция по време на обиска във вилата.

Съмненията са насочени към Цеца, която отказва да коментира историята и твърди, че няма нищо общо с цялата ситуация.

Певицата отстоява мнението си, че ключовете са откраднати по време на обиска на вилата и никой след това не ги е виждал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *