Кой лъже? Общински съвет Перник или Янакиева?

ПинокиоВъв връзка с публикация в местния вестник „Съперник” приближен до настоящата кметица Росица Янакиева и преписан в ПР сайта на БСП Перник – ZaPernik, която гласи:

„Всички оспорвани по съдебен ред клаузи в правилника за работа на Общинския съвет от кмета на община Перник Росица Янакиева, са решени от Темида в нейна полза, съобщи градоначалникът. Текстовете са отменени и вече не би трябва да съществуват в правилника и да се прилагат в работата на местния законодателен орган.

Най-оспорванят член от Правилника бе онзи, с който манипарламентът задължаваше кмета Янакиева да всеки месец да предоставя на Общинския съвет списък и копия от всички подписани от Янакиева актове с изключение на документите, свързани с гражданското състояние. След първото „да”, което съветниците казаха на правилника, кметът го върна за второ четене, при което гласувнето повтори първоначалното. След това спорът отиде в съда и очаквано Темида се произнесе срещу местните законотворци. Аналогична е историята и около спора за съдбата на общинските предприятия „Културно-информационен център” и „Спортни имоти”. КИЦ бе зкарит с решене на ОбС. Минипарламентът реши да слее „Спортни имоти” с друго общинско дружество – „Стопанисване и управление на общинската собственост”. След като съветниците отказаха да се съобразят с доводите на градоначалника срещу закриването им, Янакиева отнесе спорът за бъдещето им в съда. Засега все още Темида не се е произнесла по казуса, пише вестник „Съперник“. Вероятно това ще стане в началото на есента, след като приключи ваканцията и на магистратите. Междувременно градоначалникът прати в съда и остави Темида да реши законно ли е или не и решението, с което бях взети два клуба – В „Мошино“ и „Твърди ливади“, на „Съюз на пенсионерите 2004” и дадени на Българската асоциация на пенсионерите.”

Пламен Борисов (зам. председател на Общински съвет Перник) пише във Фейсбук:

Вече стана практика кмета г-жа Янакиева да пуска в публичното пространство откровени лъжи (защото няма по-подходяща дума), че била спечелила делата срещу Общинския съвет. За ужас на г-жа кмета обаче, вече живеем в информационно общество. Всички актове на съдилищата в Република България могат да се намерят на институционалните им сайтове. Когато министър-председател стана г-н Бойко Борисов, той въведе практиката да се публикуват дори стенограмите от заседанията на правителството. Кмета на Община Перник обаче не обича народа да знае какво подписва – хак да ѝ е. Ето ви няколко линка със съдебни решения, от които ще видите колко лъжи са написани в горния материал:

http://www.adminsadpernik.org/dela/dela_r05_files/46-2013.pdf
http://www.adminsadpernik.org/dela/dela_r03_files/47-2013.pdf
http://www.adminsadpernik.org/dela/dela_r02_files/43-2013.pdf
http://www.adminsadpernik.org/dela2012/dela_r03_files/15-2012.pdf
http://www.adminsadpernik.org/dela2012/dela_r03_files/483-2011.pdf

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *