Код жълт: Прогнозират се рязко застудяване и валежи!

Код жълтВ Западна България е обявен жълт код за валежи, който е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

В източната част на страната е обявен жълт код за силен вятър – областите Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен,Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас.

Привечер и през нощта срещу петък от югозапад преваляванията ще спират, но на североизток през нощта срещу петък ще паднат съществени валежи от дъжд.

Минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, а дневните в петък – от 8-9 градуса в югозападните райони, между 11 и 15 в по-голямата част на страната до около 17 в Югоизточна България.

В понеделник облачността ще бъде променлива, значителна над югоизточната половина на страната, където все още са възможни слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса, но в ниските места на запад и север – до около минус 5 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето през първата половина на седмицата. В средата дневните температури ще се повишат до 9-14 градуса, на места в низините и котловините сутрин ще се задържат мъгли.

Към края на седмицата се очакват интензивни валежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *