КОАЛИЦИЯ ЗА ИЗБОРИТЕ МЕЖДУ ПАРТИИТЕ НА ЛЮТВИ МЕСТАН И ОРХАН ИСМАИЛОВ

mestan-bgnes

ДОСТ и НПСД ще фигурират в бюлетината като „Обединение ДОСТ“

Това съобщи Местан в село Марково край Пловдив, където ДОСТ провеждат трети национален съвет, съобщава БНТ. Той заяви, че мисията на коалицията ще бъде „европейска демокрация, без сараи“. Според Местан е дошло време да се разбие феодалният монопол на ДПС, заложен в зората на българската демокрация. Според него, новата коалиция ще премине 4-процентната бариера на предстоящите избори.

Нормализирането на политическия процес в страната минава през решаването на проблема с политическото образование, което отдавна заслужи метафората „Сараи“. Това образование след всеки избор прониква все по-дълбоко в социалната тъкан на демократичното общество в България, каза Местан.

По-рано днес лидерът на НПДС Орхан Исмаилов обяви, че партията ще преговаря с ДОСТ за предизборно коалиционно споразумение. Преговорите са насрочени за неделя, а от техния изход ще зависи дали партията на Орхан Исмаилов ще напусне Реформаторския блок. Вчера обаче председателят на предизборния щаб на реформаторите Петър Москов заяви, че сътрудничество с партия ДОСТ за тях е неприемливо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *