КИМ ЧЕН-УН: СЕВЕРНА КОРЕЯ СЕ ОТКАЗВА ОТ ЯДРЕНИТЕ ОПИТИ, ЩЕ РАЗВИВАМЕ ИКОНОМИКА

epa05292567 A picture made available on 07 May 2016 by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) shows North Korean leader Kim Jong-un speaking during the 7th Congress of the Workers' Party of Korea (WPK), the first such congress held in 36 years since 1980, in Pyongyang, North Korea, 06 May 2016.  EPA/KCNA

Според лидера на страната вече са проверени ядрените оръжия

Усилията на страната ще бъдат насочени в „създаването на мощна социалистическа икономика и вдигането на жизнения стандарт на населението“, пише в решение на Трудовата партия на Корея след пленум на ЦК. Според Ким Чен-ун страната вече е проверила ядрените си оръжия.

Севернокорейският лидер каза, че страната му ще затвори своя полигон за ядрени изпитания и ще прекрати изстрелването на ракети. За развитието на икономиката е нужден мир и приятелски връзки със седните и дуги държави по света, допълва се в решението.

Съобщението на Ким Чен-ун идва на фона на сближаване със САЩ и Южна Корея.

В края на миналия месец стана ясно, че ще има среща на високо ниво между Северна и Южна Корея на 27 април. След проведени преговори на високо равнище страните се договориха, че южнокорейският президент Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще се срещнат в Дома на мира на юг от граничното селище Панминчжон. По-късно се очаква да се проведе и среща между Ким Чен-Ун и Доналд Тръмп.

Междувременно обаче японският министър на отбраната заяви, че сега не е времето да бъде отслабван натискът върху Северна Корея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *