КАТ С НОЩНА АКЦИЯ ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ – ЛОВЯТ ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ

768x432 (1)

Хеликоптер ще следи и снима джигитите по пътя за морето

Снощи по Южното Черноморие започна специализирана полицейска операция на служители от „Пътна полиция“ за установяване на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или упойващи вещества, съобщи БНТ. Полицията ще следи и за шофьори без книжки, крадени коли или лица, обявени за общодържавно издирване.

За покриване на района са командировани служители от „Охранителна полиция“ от вътрешността на страната, съобщава БНТ. В началото на акцията служителите на реда са арестували сутеньор в Приморско – в колата му е пътувало момиче на 18 години. В автомобила на сутеньора полицаите са открили синтетична дрога, съобщава bTV.

В Китен пък е арестуван шофьор, седнал зад волана след употреба на амфетамини.

Хеликоптер на Гранична полиция се включва в следенето на трафика към морето, предаде БГНЕС. Машината ще облита магистрали, натоварени пътища и ще следи за агресивни шофьори на пътя, за такива, които се движат в пакет и за онези, които използват аварийната лента за придвижване. Хеликоптерът е снабден с камера, която има възможност да приближи регистрационния номер на автомобила, нарушител на правилата на движение, и да предаде информация от въздух на патрулите по магистралите и натоварените пътища.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *