КАТ нямало да глобяват за нерегистрирани газови уредби

газова уредбаАвтомобилите с вече монтирани газови уредби няма нужда да минават каквато и да е допълнителна проверка, заявиха от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Такова изискване ще има само за возила, на които бъде сложена бутилка след 1 март 2014 година, както е според наредба Н-3 на транспортното министерство.

В същото време КАТ обяви, че няма да глобяват собствениците на автомобили, в чиито талони не е упоменато, че возилото е преоборудвано на природен газ или метан дори и след 1 март догодина. Достатъчно е колата да е преминала през технически преглед и изправността на бутилката да е установена при него.

През последните дни около газовите уредби се разрази дискусия между държавните ведомства, тъй като според пътните полицаи чак сега се регламентира, че бутилките с газ е конструктивна промяна в автомобила.

Колите с газ в България са около 800 000. Монтирането на уредбата обаче е отразена при едва една четвърт от тях и катаджиите очакваха, че през следващите три месеца ще бъдат задръстени от собственици, които искат да впишат бутилката в талона.

Не искаме да натоварваме собствениците на автомобили с газови уредби с никакъв допълнителен разход, обясни Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Източник: ПИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *