КАРАЯНЧЕВА: НЯМА ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ, НА КОЕТО НИНОВА ДА СПРЕ ЗАПЛАТИТЕ НА СВОИТЕ ДЕПУТАТИ

Karayancheva Cvetanov bgnes

Лидерът на БСП поиска на депутатите от нейната група да не се изплащат заплати за вермето извън парламента

Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори на писмото от вчера на Корнелия Нинова, с което соцводачът заявява, че цялата ПГ на левицата се отказва от заплатите си. Неполучените лично заплати от народни представители се депонират, ако не е подадена банкова сметка, на която да се превеждат парите.

Пред журналисти Караянчева съобщи още, че въпреки нареждането на Нинова да не се получават пари от Народното събрание, 16 депутати от левицата са взели пътни, а 19 – дневни командировъчни. „Няма как да огранича това тяхно право, което им е дадено по правилник“, допълни Караянчева. „Ако тя не може си контролира парламентарната група, това е неин проблем, но аз не мога да им наложа административни санкции или еднолично да променя правилника“, обясни председателят на парламента.

От отговора на Караянчева, ако депутатите не ползват служебен автомобил и командировъчните за пътуване в чужбина, те нямало да им се изплащат. „По отношение на възнагражденията на народните представители правилата на Правилника за организацията и дейността на НС се прилагат стриктно“, пише Караянчева.

Ако някой от групата на БСП за България иска да направи законодателна инициатива е добре дошъл в парламента, изтъкна още Караянчева. Така можело да се реализират съответните законодателни изменения.

Днес пък от ГЕРБ заявиха, че очакват да се появят извинителни бележки от ръководството на ПГ на БСП за тяхното отсъствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *