КАРАКАЧАНОВ СЕ ОБЯВИ ЗА ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА СЕКСУАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Karakachanov bgne

Той не подкрепи искането на Волен Сидеров за оставка на новия шеф на МВР Младен Маринов

Убиецът на Виктория Маринова, който според властите със сигурност е българският гражданин от цигански произход Северин Красимиров, е изрод, защото неизвестните за широката публика подробности от убийството са толкова гнусни и брутални, че това не може да е извършено от човек. Думите са на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод бруталното убийство в Русе в сутрешния блок на Нова телевизия.

Каракачанов разкри, че в лично качество бил привърженик за такива жестоки престъпления да има смъртно наказание, но осъзнавал, че няма да получи подкрепа нито от обществото, нито от Европа. Той обаче се обяви в подкрепа на доживотния затвор за подобни престъпления и за химическа кастрация на извършители на сексуални престъпления.

„Такива хора не се поправят в затвора, практиката го показва. Те трябва задължително да получават доживотен затвор без право на замяна“, коментира военният министър. Според вицепремиера „опитите да се правим на прекалено либерални и хуманни не водят до нищо добро. Ако убиецът от Русе се признае за виновен и мине по бързата съдебна процедура, той ще получи максимална присъда от 30 години и е много вероятно тя да бъде намалена с течение на времето.“

Пред „Нова телевизия“ той уточни, че тези идеи първо трябва да бъдат обсъдени в обществото, преди да бъдат формулирани като конкретни политически предложения. Каракачанов каза, че е наясно, че тази идея няма да бъде подкрепена от парламента и затова първо е необходимо да има широка обществена дискусия. Според него обаче идеята за химическата кастрация е „отдавна дискутирана в обществото“.

По казуса с пътния инцидент между съпругата на коалиционния партньор на Каракачанов от „Обединени патриоти“ – Волен Сидеров, и судански гражданин, вицепремиерът отбеляза, че суданецът няма законна българска книжка за управление на автомобил и полицията си е свършила работата по случая.

Припомняме, че Сидеров нападна Каракачанов преди дни в телевизионно интервю, че дори не му бил звъннал след случилото се с жена му Деница Гаджева и поиска оставката на новия вътрешен министър Младен Маринов. Според Каракачанов когато има заплаха за семейството ти, е нормално да реагираш емоционално, но и неговата жена е била блъсната на пътя преди време, но той не е тръгнал да иска министерски оставки. „Полицията има нужда от подкрепа. Колкото пъти политиците са се заигравали с полицията, виждаме, че мотивацията и ефективността на работата им спада“, посочи вицепремиерът, който отговаря за вътрешния ред и сигурност.

Лидерът на ВМРО коментира и срещата преди дни между коалиционния си партньор Волен Сидеров и евродепутата Николай Бареков. По думите му, всяка от партиите в „Обединени патриоти“ имала право на инициативи. „Преди две седмици разговаряхме патриотите да сме заедно на изборите за Европейски парламент догодина. ВМРО искаме общи кандидатури. Оттук нататък всеки има право да вземе своето решение. Но това не представлява изневяра. Няма връзка дали патриотите ще се явяваме заедно и срещата между Бареков и Сидеров“, увери Каракачанов.

Той също така коментира, че не е обсъждано трите партии от „Обединени патриоти“ (ВМРО, Атака и НФСБ) и Бареков да са заедно на евроизборите, като това било малко вероятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *